Framgångshistoria - en bit på vägen: Linda -5 kg

"Jag tänker ofta: “Vad vill jag äta?” istället för “Vad får jag inte äta?”. Förbud är så dumt, det blir ju det enda du tänker på till slut och det är inte hållbart"
Publicerad 14 september 2022

Efter sin andra graviditet trivdes inte Linda i sin kropp. Hon ville hitta sin må bra-känsla, känna sig piggare och komma i sina gamla kläder igen.

- Jag tillhörde inte de personerna som kilona rann av efter graviditeten. Jag fick kämpa och ska kämpa för att nå mitt mål och få tillbaka känslan jag hade innan, berättar Linda.

Vet att ViktVäktarna® fungerar

Nu har Linda kommit en bit på vägen och känner redan att hon mår bättre. Hon har gått ner 5,5 kg och har några kg kvar att gå ner. Linda har varit med i ViktVäktarna till och från sedan 2017. Hon vet att det är en metod som fungerar men har inte varit aktiv hela tiden.

- Jag gillar tanken på att jag får äta allt men inte alltid. Jag vill inte förbjuda något och älskar att kunna äta all sorts mat, både hälsosam och ibland även ohälsosam om jag är sugen på det. Det funkar för mig.

Att kunna vara aktiv i vardagen med barnen och vara pigg varje dag är viktigt för Linda. Hon har inte gjort några större förändringar i vad hon äter utan mer hur hon disponerar sin tallrik.

Jag älskar mat och tänker mycket på hur jag lägger upp maten på min tallrik. Jag fyller upp med mycket fiberrika grönsaker och använder ofta NollPointsmaten som bas så jag inte behöver gå hungrig.

Allt handlar om planering

Hon planerar ofta kvällen innan vad hon ska äta dagen efter för att få en bra överblick och för att hon ska veta hur dagen ser ut.

- Då håller jag mig till min budget, får en bra överblick och ser att jag kan lägga in ett glas vin eller snacks till fredagen om jag är sugen på det.

Linda en bit på vägen & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
"Jag läste någonstans att motivationen är inget man kan förlita sig på. Man får se sin hälsoresa som ett arbete som ska utföras. Det är klart att jag vill göra hälsosamma val för min kropp, jag försöker att fokusera på mitt mål varje dag" säger Linda

Under det senaste året har Linda varit aktiv i Community, vilket hon inte varit tidigare gånger hon varit med. Där hittar hon både ny inspiration och delar med sig av sin egen hälsoresa.

- Jag upptäckte att det peppade mig att peppa andra och att dela med mig av mina tips. Jag är inne på Community varje dag och läser om andras resor och hittar inspiration.

Jobbar alltid på motivationen

Motivationen kommer och går för Linda, som för de allra flesta, men den är inget hon sitter och väntar på:

- Jag läste någonstans att motivationen är inget man kan förlita sig på. Man får se sin hälsoresa som ett arbete som ska utföras. Det är klart att jag vill göra hälsosamma val för min kropp, jag försöker att fokusera på mitt mål varje dag.

En utmaning för Linda har varit suget efter att äta något när hon sätter sig i soffan på kvällen. Precis som för många andra har TV-tittande alltid inneburit något att äta samtidigt och ofta är detta en vana som tar ett tag att ersätta.

- Jag väljer numera ofta hälsosamma alternativ som majskakor och edamebönor istället. Men ibland vill jag också utmana mig själv och försöka sitta där utan att äta något alls, oftast behöver jag inte äta så mycket mer vid 21-22-tiden på kvällen om jag ätit ordentligt under dagen så det är mer en vanesak.

Inga förbud

Men förbud är inget hon sätter. För Linda fungerar omvänd psykologi när det gäller vilka val hon gör i sin vardag.

- Jag tänker ofta: “Vad vill jag äta?” istället för “Vad får jag inte äta?”. Förbud är så dumt, det blir ju det enda du tänker på till slut och det är inte hållbart.

Linda och hennes familj äter, precis som många andra barnfamiljer endel tacos och pizza och hon har hittat mer Pointsvänliga versioner av hela Sveriges fredagsfavoriter.

🌮 Tacos på röda linser

- Jag gör ett vegetarisk variant med röda linser. Jag låter röda linser koka med ett paket krossade tomater, tacokrydda och vatten. Det blir samma goda smak och jag får Points över till annat på tacobuffén.

🍕 Tortillapizza

- Jag har gjort en lite mer hälsosam pizza på libabröd men kom även på att jag kan använda tortillas på samma vis. Jag lägger på pizzasås och mager ost och toppar med kalkon och ruccola. Jag älskar att hitta mer hälsosamma alternativ till maten hela familjen tycker om.

Lindas 3 favoritrecept

I vardagen är det viktigt med lättlagade rätter som alla tycker om. Inspireras av Lindas 3 favoriter!

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.