Framgångshistoria - Far och son - Christer & Ludvig -74 kg

"Jag är så tacksam att jag hittade ViktVäktarna®. Jag har fått hjälp med att kvalitetssäkra min livsstil och få den hållbar livet ut. Det hade jag inte klarat själv"
Publicerad 20 maj 2022

Det var kontinuerliga vårdkontakter tillsammans med en känsla av att han behövde ändra sin livsstil som gjorde att Christer började titta på förändringar han kunde göra för att få bättre hälsa.

- Jag satte upp ett mål för mig själv att jag skulle promenera 30 minuter om dagen, äta regelbundet och lagom stora portioner. Det var viktigt att det inte var någon diet och jag ville inte avstå från viss sorts mat, berättar Christer.

Ville hitta en hållbar lösning

På 4 månader hade Christer gått ner 10 kg på egen hand men han kände att hans nya rutiner skulle bli svåra att hålla i längden. Han började googla och stötte på ViktVäktarna på flera ställen.

- Jag kom fram till att ViktVäktarna hade en väldigt fördomsfri attityd till människor och viktnedgång. Man delar med sig av information och kunskap och sen får var och en göra sitt eget val. Detta är något som passar mig väldigt bra. Jag bestämde mig för att prova, berättar han.

Ett projekt i pandemin

Christer blev medlem i maj 2021 och fick förutom en hälsosam livsstil även ett nytt projekt som riktade fokus från pandemin.

- Jag lagar mer mat nu än jag någonsin gjort i mitt liv. Jag kommer så väl ihåg när jag gjorde mina första bananpannkakor. Jag tycker också väldigt mycket om appen, den är rolig att använda och jag får mycket inspiration genom den.

Förutom matlagning har Christer även fått upp ögonen för nya smaker i köket.

- Tidigare tänkte jag inte så mycket på vad livsmedel smakade, jag bara åt. Pastasalladen jag åt till lunch idag var fantastiskt god så jag har även lärt mig att använda mina sinnen på ett nytt sätt.

Christer nu & då:
Christer har hittat en ny hälsosam livsstil och har dessutom matlagning som nytt intresse.

När Christer hade varit medlem ett tag började hans son Ludvig att intressera sig för sin pappas nya livsstil. Han hade just gjort en stor operation och ville tänka mer på portionsstorlekar och börja motionera mer, Ludvig bestämde sig för att ge ViktVäktarna ett försök han också.

- Jag har tidigare provat att räkna kalorier, men då behövde jag alltid registrera allting. Jag äter mycket frukt som snacks och då är det enkelt att nu istället ha det som NollPointsmat, säger Ludvig.

Cyklar numera överallt

Han började promenera 1 timme om dagen men märkte snabbt att det inte var hans grej. Istället för att ta bilen började han cykla och numera cyklar han var han än ska.

- Jag har haft som mål att cykla var jag än ska även under vintern. Det har jag gjort och jag är mycket stolt över det, säger han.

De tuffaste situationerna att hantera för Ludvig har varit på jobbet där fika och kakor serveras dagligen.

- Jag har haft vissa regler för mig själv, t.ex. att bara äta sött, fika och livsmedel som kostar lite mer Points på helgerna så då har det blivit enklare att vara konsekvent. Jag gillar dadlar men de är ganska höga i Points för mig men om jag blir riktigt sugen på det äter jag det mitt i veckan. Det känns skönt att inte förbjuda något, säger Ludvig.

Ludvig nu & då:
Ludvig och Christer har fått en fördjupad relation efter att ha gjort hälsoresan tillsammans.

Förutom nya vanor har far och son fått ett starkare band dem emellan. De har båda tagit kontroll över sin situation och gjort något åt det. Vägen har inte varit spikrak men de har gjort resan tillsammans och det betyder mycket för båda.

- Numera tränar vi tillsammans, peppar varandra och vi utbyter tips på Pointsvänligt bröd, säger Christer.

Mår mycket bättre nu

Både Ludvig och Christer märker stor skillnad på hur de mår nu jämfört med tidigare.

- Jag märker att jag har fått ett annat tänk. Fast jag inte använder appen vet jag vad jag kan äta och vad jag mår bra av. Jag är så nöjd med den sköna känslan i kroppen och att jag har kondition att orka jogga. Jag tänker ofta på skillnaden och hur bra det känns nu. Jag trodde jag skulle vänja mig men det finns där som en positiv påminnelse hela tiden, säger Ludvig.

- Jag är så tacksam att jag hittade ViktVäktarna. Jag har fått hjälp med att kvalitetssäkra min livsstil och få den hållbar livet ut. Det hade jag inte klarat själv, avslutar Christer.