Jennifer -13 kg

"Jag insåg att det är såhär jag behöver tänka livet ut för att få en god relation till mat och nå mitt mål. Jag kommer alltid vilja ha appen och leva efter programmet för jag mår så bra av det."
Publicerad 12 december 2022

Jennifer har alltid varit en träningstjej och inte behövt tänka så mycket på vad hon äter. När hon träffade sin sambo 2018 smög sig kilona på och till slut kände Jennifer inte igen sig själv på foton, hon var inte pepp på att träffa vänner utan ville bara vara hemma.

- Jag kunde stå i timmar och försöka hitta något att ha på mig, ingenting satt bra och jag kände mig så tung. Jag orkade och ville inte göra någonting.

Jennifer fick höra om ViktVäktarna® av en bekant som kom in i klädbutiken hon jobbar i.

- Hon berättade att det var enkelt och att det verkligen fungerat för henne. Hon rekommenderade programmet med hela sitt hjärta och då bestämde jag mig för att ge det ett försök.

Programmet underlättar hennes diabetes 1

Jennifer lever med diabetes typ 1 och har gjort det sedan hon var 10 år. Hon fick snabbt koll på hur programmet fungerar och är anpassat efter diabetes. Numera använder Jennifer ofta sin NollPointsmat för att fylla ut måltiderna.

- Jag insåg att det är såhär jag behöver tänka livet ut för att få en god relation till mat och nå mitt mål. Jag kommer alltid vilja ha appen och leva efter programmet för jag mår så bra av det.

Med sin nya livsstil har läkaren konstaterat att hennes diabetesvärden har blivit bättre, vilket är en stor motivation att fortsätta med programmet.

- Om jag känner mig låg äter jag dextrosol, knäckebröd med ägg eller banan för att få upp blodsockret. Ägg med två knäckebröd och banan är dessutom ett bra mellanmål.

Jennifer nu & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
"Jag är pigg och glad och har aldrig ont någonstans numera" säger Jennifer

Hon äter samma typ av mat som innan hon blev medlem men har omfördelat det som finns på tallriken, numera får grönsaker och protein större plats. Ett stort intresse är att baka och även detta har Jennifer kunnat hålla i, hon gör sina egna mer hälsosamma recept och ser till att det hon bakat får plats i budgeten.

- Idag bakade jag supergoda kakor med mitt egna recept där en bit innehåller 3 points, det kan jag äta med gott samvete utan att ställa till det med mitt blodsocker eller mina dagliga points.

Låt motivationen gå ner ibland

Som för alla andra kan motivationen tryta ibland men Jennifers tips är att låta den känslan få lite utrymme för att sedan hitta tillbaka. Ibland kommer livet emellan och hon poängterar att för henne är programmet en livsstil och ingen diet.

- Om jag är sugen på pizza kan jag alltid göra en egen pizza, om jag är sugen på en vanlig pizza kan jag äta det också och anpassa resten av veckans budget. Det finns ingenting som heter fuska, jag vet att jag alltid kommer tillbaka till programmet och då flyter allt på.

Det har varit en märkbar aha-upplevelse för Jennifer att hon kan äta så som hon gör och ändå gå ner i vikt.

- Jag har gått ner 13 kg nu och programmet är så fritt och jag har märkt hur mitt blodsocker också blivit jämnare när jag följer programmet. Jag kan även baka något gott och njuta av det om jag skulle vilja, det är fantastiskt!

Tagit upp träningen igen

Efterhand som Jennifer såg resultat satte hon upp delmål och fick tillbaka motivationen att ta upp träningen igen och idag springer och tränar hon regelbundet. Hon trivs bra i sin kropp och att klä sig har blivit roligt.

- Tiden då jag kunde stå framför spegeln i timmar och prova kläder och känna mig obekväm är nu över. Jag är pigg och glad och har aldrig ont någonstans numera, avslutar Jennifer.

Jennifer om ViktVäktarnas förenkling av programmet

- Jag tycker att programmet har blivit så mycket enklare. Jag fick fler Points och även fast jag numera inte har avokado på min NollPointslista kommer jag äta det när jag är sugen på det. För mig som bakar mycket är det också extra roligt att kunna dela mina recept och att de har samma Pointsvärde för alla.

🥕 Jennifers socker- och glutenfria morotskaka

2 dl rapsolja
3 dl sockerströ
4 dl rivna morötter
3 ägg
3,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
11/2 tsk kanel
11/2 tsk kardemumma

Ingredienser topping
200 g Philadelphiaost
20-25 g smör (Milda mat & bak)
2 dl sötströ
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Riv morötterna. Vispa socker och rapsolja poröst, tillsätt äggen och vispa ännu mer. Blanda i de torra ingredienserna, rör i smeten och tillsätt morötterna. Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 30 min. Tillsätt toppingen (som ska förvaras i kylen) på kakan när den svalnat.

Jennifer berättar om sitt varför

Jennifer har gått ner 13 kg med ViktVäktarna