Josh tog klivet

När viktuppgången gjorde så att Josh inte kunde hålla jämna steg med sina barn, hjälpte ViktVäktarna® honom att börja röra på sig och hitta en ny favoritaktivitet.
Publicerad 2 januari 2019

Josh, – 12 kg

Medlem hos WW i Storbritannien

- Jag började bli väldigt medveten om min vikt när jag skulle köpa jeans och behövde gå upp i storlek. Det hjälpte inte direkt att en vän också sa till mig att han inte kände igen mig på en bild. Jag kände mig både slö och lat. Jag hade inget självförtroende och ville inte lämna huset vilket gjorde att mina barn inte fick komma ut särskilt mycket. Jag bråkade med min fästmö och kände att jag fastnat på botten. Jag visste att jag behövde göra något för min fästmös och mina barns skull, för att de ska få ha mig kvar många år framöver. 

En ny plan

Att få stöd
- Jag hade testat många olika dieter och visste att om jag gör det på egen hand kommer jag inte särskilt långt, så när min mamma sa att hon skulle börja på ViktVäktarna bestämde jag mig för att göra henne sällskap. Att gå på Wellness Workshops tillsammans hjälpte oss att hålla oss på banan och vi kunde tävla lite mot varandra. När jag visste att jag skulle gå och väga mig minskade också risken för att jag frossade innan.

Verktyg på vägen
- WW appen är bäst. Streckkodsläsaren gör det riktigt enkelt att registrera nya produkter som jag hittar i affären, vilket är bra eftersom programmet har påverkat vilken typ av mat hela familjen äter. Nu tänker vi på vad vi äter. Jag använder också Community där andra lägger upp vad de lagar för mat och hur mycket de har gått ner. När jag la upp en bild fick jag jättemånga likes, och det var många som frågade efter tips och berättade för mig att min resa inspirerar dem.

Börjat träna
- Nu är jag mycket hälsosammare och mer aktiv än jag var innan jag gick med i ViktVäktarna. Jag började ta med min son till stranden och började ta kvällspromenader med min familj. Sen en dag när jag var ute själv provade jag att jogga en bit! Nu har det blivit min nya hobby; jag sätter i hörlurarna och lyssnar på min favoritmusik. Varje torsdag träffar jag en löpargrupp som jag hittade på Facebook, och jag har fått massor med nya vänner.

Så har Josh framgångar med ViktVäktarna påverkat hans liv

Bättre livskvalitet
Att ge ViktVäktarna en chans var det bästa beslut jag någonsin tagit – det har ändrat mitt liv så mycket. Tidigare blev jag trött av att gå upp för trapporna. Nu tar jag ett större ansvar hemma med hushållssysslor och med barnen. Min fästmö och jag bråkar mindre och vi kommer bättre överens. Jag tar med barnen till djurparken, spelar fotboll och skapar nya minnen.

Planerar framtiden
Jag är fortfarande på min resa och har en bit kvar, men när min son blir äldre vill jag bli tränare för hans fotbollslag. Det är viktigt att fortsätta sätta nya mål för att bibehålla motivationen eftersom det till sist bara är du själv som kan göra förändringen.