Karin, -10 kg

"På första workshopen insåg jag att det var så här jag ville leva!"
Publicerad 24 januari 2019

För ett par år sedan, när Karin jobbade som journalist på Bohuslänningen i Uddevalla, intervjuade hon en man som hade förändrat sin livsstil till det bättre med hjälp av ViktVäktarna®.

- Jag blev väldigt inspirerad av honom när han berättade. Just det här att han kunde äta allt men inte alltid. Han tog till och med en kaka under intervjun!

Karin tog kontakt med wellness coachen Anna-Lena som hon kände sedan innan. Det var bara att sätta igång tyckte hon.

- När jag kom till min första workshop insåg jag att det var så här jag ville leva. Och Anna-Lenas sätt att coacha gruppen var helt fantastiskt. Henne har jag mycket att tacka för!

Hon beskriver sin grupp som mer av ett kompisgäng där alla bjuder till, och det blir mycket skratt och eftertanke.

- Anna-Lena ger aldrig några pekpinnar. Snarare kan hon säga: “Vad du än har gjort så har jag gjort något värre”. Och så stöttar hon oss på ett helt fantastiskt sätt. Man känner sig så barnsligt stolt när man går därifrån.

Mellanmål och matlådor varje dag

Ganska snart upplevde hon att det var så mycket lättare att lyckas med ViktVäktarna än hon hade trott. Och i praktiken är det är inga stora omvälvande förändringar som har krävts heller.

- Jag äter ju mycket mer bönor och andra grönsaker nu än jag gjorde innan. Mer kyckling och fisk men också vegetariska rätter. Men i huvudsak är det två lagade måltider om dagen och matlåda till jobbet som är de stora förändringarna.

Mellanmålen är viktiga för Karin. Frukt och ägg är perfekt att ha till hands på jobbet. Då kommer hon inte hem vrålhungrig. Och på kvällen gör hon gärna något extra gott ibland.

- Jag mixar frysta körsbär, hallon och en mogen banan till glasskonsistens. Så gott, gärna med lite lakritspulver som topping.

ViktVäktarnas recept använder Karin mest som utgångspunkt och inspiration, eftersom hon gärna lagar mat efter eget huvud.

- Men ett recept som jag egentligen inte trodde alls på vill jag gärna tipsa om: Kyckling med vitkålsgratäng. Det är väldigt gott.

I samma veva som Karin gick med i ViktVäktarna började hon också motionera mer. Både kondition och styrketräning men också det hon beskriver som mer lustfylld träning.

- Jag var på fjällvandring i fyra dagar. Det kan vara ganska tufft med belastningen på knäna. Men den här gången kände jag inte av det alls. Det är stor skillnad och jag kände mig starkare än någonsin! Det var en härlig känsla.

Karins ViktVäktar-favorit