Karin -14 kg

"Numera swishar jag uppför trapporna och orkar springa långa rundor på helgerna"
Publicerad 14 mars 2023

Karin har alltid tränat och framförallt sprungit mycket men efter graviditeter, en tid av medicinering och sjukskrivning hade hon gå upp i vikt och tappat sin kondition. Hon ville ta tag i sin situation och skapa nya, hållbara rutiner kring kombinationen av löpning och hälsosam mat för att komma tillbaka till känslan i kroppen hon hade tidigare.

- Jag fick covid och därefter post covid och i samband med det kunde jag inte springa alls. Eftersom jag tycker det är så roligt att springa så började jag med träningen, jag började om på noll och sprang lyktstolpe för lyktstolpe till att börja med. Efter ett halvår tog jag tag i maten och började räkna Points med ViktVäktarna®, berättar hon.

Karin berättar att hon har alltid i grund och botten vetat vad hon ska äta för att må bra men hon är svag för sötsaker.

- Jag har ändrat mitt mindset när det gäller maten, om jag är sugen på något sött så försöker jag välja att äta ett knäckebröd istället, som mättar och gör gott för kroppen.

Små förändringar

Hon började med att hitta en frukost som passade henne bra, sedan ett bra upplägg för lunch, middag och mellanmål. En förändring i taget, för att skapa en hållbar rutin.

- Jag gör sju matlådor varje söndag, så äter jag dem antingen till lunch eller middag beroende på hur veckan ser ut, om jag kommer hem sent eller har tränat är det skönt att ha maten klar.

Karin nu & då
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
Karin har gått ner 14 kg med ViktVäktarnas program och har ändrat sitt mindset när det gäller den maten hon äter.

Allt eftersom Karin började gå ner i vikt kände hon sig smidigare och smidigare. Under 2022, sprang hon två halvmaror och målet för 2023 är att springa två marathon.

- Det är viktigt för mig att ha ett träningsmål också, och inte bara fokusera på vikten. Jag märker så väl i kroppen att jag tränat även fast maten kanske inte har fungerat till hundra procent. Numera swishar jag uppför trapporna och orkar springa långa rundor på helgerna.

Ibland kan det kännas motigt att springa och då har Karin ett knep.

- Jag säger till mig själv att “jag ska bara springa x antal kilometer”. Jag säger också att “Jag ska bara gå ner si och så mycket i vikt, det går smidigt”. Jag försöker tänka positivt och sen vet jag att jag kommer känna mig så bra i kroppen när jag väl har gjort det.

Fokuserar på sitt slutmål

Det kan ibland vara en utmaning att hålla sig till sina Points eftersom hon numera springer så långa sträckor, men hon fokuserar på sitt slutmål. Karin kommer fortsätta med de rutiner hon skapat och vill gå ner några kilo till för att kunna bli ännu bättre på sitt stora intresse och det hon tycker är allra roligast - Springa.

- Det underlättar att vara smidig när jag vill bli bättre i löpningen. Eftersom jag hittills gått ner i vikt varje vecka vet jag att jag gör rätt, det får ta den tid det tar. Jag vill leva mitt bästa liv här och nu, och njuta av det samtidigt, avslutar hon.