Katja får hjälp av de nya verktygen i ViktVäktarna® program

-Kraften i mindsetövningarna är större än man anar!
Publicerad 19 november 2020

När Katja ville ta tag i sina trivselkilon så föll valet ännu en gång på ViktVäktarna. Efter att ha provat åtskilliga metoder genom åren så var det ett enkelt beslut.

- Jag vet ju att det funkar med ViktVäktarna. Det finns ju inga förbud! Och mitt “varför” handlar om just trivsel, jag vill kunna trivas och må bra i min kropp och kunna ha på mig, till exempel, de där byxorna som satt så bra innan.

Som medlem fick Katja möjlighet att vara testpilot och uppleva några av de nya verktygen i vårt program. Under testperioden har hon gått ner 4 kg.

Veckans check-in ger perspektiv

Katja tycker att Veckans check-in har hjälpt henne att få överblick. Det har lett till att hon tar tag i de saker hon annars kanske skulle skjutit på framtiden eller hoppat över.

- När man kopplar ihop de olika delarna man jobbar med - mat, motion, mindset och sömn - och sen tar ett steg tillbaka och tittar, då får man ett bra perspektiv. När jag exempelvis ser att jag faktiskt har lyckats komma igång med träningen sedan två veckor tillbaka så blir det lättare att ta mig ut på den där promenaden.

Enkla mindsetövningar som blir av

Katja började med att metodiskt lyssna igenom samtliga guidade mindsetövningar.

- De är enkla, tydliga och väldigt korta. Lite väl korta tänkte jag först. Men det är nog mer troligt att det blir av när de inte är för långa.

En övning som stack ut var “Inför vägning”. Katja var först lite skeptisk.

- Inte kan väl det ge något att träna sitt mindset inför en vägning, tänkte jag. Men de gånger jag ställde mig på vågen och det blev plus eller inget minus så kände jag ett stöd i mig själv tack vare mindsetövningen. Kraften i dessa övningar är större än man anar!

Den övning som handlar om att minska sötsuget ”Ta kontrollen över tristessätandet” var också kraftfull tycker Katja.

- En så enkel sak som att ställa timern på 5 minuter om du blir sötsugen. Chansen är rätt stor att suget försvinner. Men sen “får man lov” att ta något sött om jag fortfarande vill det efter 5 minuter. Inte alls säkert att man gör det då, tack vare att det inte finns något förbud.

Katja, nu & då
Katja nu
Katja nu
Katja då
Katja då
Självpepp och mindre portioner hjälper

Den största förändringen under resan med ViktVäktarna har varit mängden mat. Nu lägger hon upp mindre portioner än innan. Men det tycker hon inte känns som någon förlust.

- Jag kan ju faktiskt äta det jag blir sugen på, bara i mindre mängd. Det är ju väldigt bra, säger Katja.

För att peppa sig själv när det känns motigt tar hon till ett enkelt knep.

- Bara tanken på ett nytt klädesplagg peppar mig. Jag vet ju hur bra det kändes när jag vägde som jag ville. Så jag försöker komma ihåg den känslan så tydligt jag kan så kommer modet snart tillbaka.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.