Kollegorna är bästa stödet

Publicerad 1 mars 2017

Kollegorna är bästa stödet

På NCC i Malmö ser man bara fördelar med ViktVäktarna® På Jobbet och att gå ner i vikt tillsammans med sina kollegor. 

– Att göra det tillsammans med kollegor som man träffar och umgås med dagligen gör att det känns mer naturligt. Vi peppar och hjälper varandra, säger Rhode Östling.

Rhode ingår i friskvårdsgruppen på NCC och är en av initiativtagarna till ViktVäktarna På Jobbet.

– Vi körde en omgång 2008 och 2012 så nu var det dags igen. Vi har även andra friskvårdaktiviteter och deltar ofta i löp- och cykellopp m.m.

I den senaste omgången deltog 17 stycken och de har tillsammans gått ner 97 kilo på 12 veckor. Maria, som har coachat gänget på NCC, ser också flera fördelar med På Jobbet kurs.  

– Det blir en annan stämning och motivation i en På Jobbet kurs eftersom samma personer träffas varje vecka. Av 17 medlemmar blev 9 guldmedlemmar och jag är så stolt över dem, säger Maria.

Mats, -15 kg

– Jag kände att det var dags att göra något åt min vikt så när erbjudandet kom bestämde jag mig för att ge det en chans. Jag tänkte att det kanske var bra att göra det i grupp.

Mats ville gå ner i vikt men var inte beredd att göra för stora förändringar. Det fick inte vara för svårt och han ville fortsätta leva som vanligt. Han fortsatte gå på restaurang på lunchen men tog medvetet mindre sås och potatis och mer grönsaker.

– Jag valde att avstå helt från mina tidigare laster; kakor, godis, mackor och kvällspilsner och gick ner 15 kilo. Det har gått förvånansvärt enkelt! Dessutom är det en stor fördel att göra det tillsammans med kollegor som man umgås med dagligen.

Rhode, -10 kg

Rhodes medvetenhet kring vad hon stoppar i sig har ökat och hon har nått sitt mål med kursen.

– Mitt mål var att det skulle bli lättare att springa och det är det. Jag springer mycket och tycker det är kul. 

Rhode har varit med i en tidigare omgång och föredrar att göra det på jobbet eftersom det är lättare när man kan peppas och motiveras av de man träffar dagligen.

– Jag känner alla som är på mötet, det är ju dem som jag delar min vardag med. Vi äter ofta lunch tillsammans och tipsar varandra om olika recept.