Linda, -7 kg

Viktminskningen gjorde det möjligt att nå drömtiden.
Publicerad 8 augusti 2019

Linda ville se vad en viktminskning kunde göra för löptiden och gick med i ViktVäktarna® med målet att gå ner 5 kg innan Göteborgsvarvet. 

-Jag läste att kilona kunde göra mycket på tiden så då kändes ViktVäktarna kändes som ett hållbart alternativ. Även kläderna började sitta lite tight om jag ska vara helt ärlig, säger Linda. 

Balans mellan mat och träning

Hos ViktVäktarna har Linda lärt sig att äta rätt för att ge kroppen vad den behöver i förhållande till hur mycket hon rör på sig.

-Det är lätt att överskatta träningen, jag åt för mycket i förhållande till min träningsmängd. Jag försöker äta mer grönt och har dragit ner på småätandet. Nu äter jag bra mat så att kroppen får det bränsle den behöver. Det bästa är ändå att jag inte behöver göra avkall på något och att alla i hela familjen kan äta samma mat. 

Tidigare kunde Linda enkelt hitta på ursäkter för att inte träna, och att springa var ingen favorit. 

-Nu har jag fått rutin på min träning. Löpning känns som en smidig motionsform som jag kan göra var och närsomhelst. 

Fortare och lättare

Förra gången Linda sprang Göteborgsvarvet klarade hon det med pannben, det var jobbigt att släpa runt på alla extrakilon. 

-Jag bestämde mig för att jag måste komma igång och träna och drömmen var att klara Göteborgsvarvet under 2 timmar. 

7 kg lättare och med mer regelbunden träning så lyckades Linda nå sin drömtid på Göteborgsvarvet. 

-Jag gick i mål på 1,55, det är nästan för bra för att vara sant. Jag sprang med ett leende på läpparna och det var verkligen ett lyckorus! Den här gången gick det både fortare och lättare. 

Mot nya mål

Linda har hållit vikten sedan hon gick i mål och undrar varför hon inte gjorde det här tidigare. Nu ska hon hålla igång det och fortsätta ha balans mellan mat och träning. 

-Jag bokade in mig på nästa Göteborgsvarv redan samma dag!

Lindas tips

-Våga börja även om det känns jobbigt. Jag brukar tänka att jag varvar ju ändå alla som bara ligger inne i soffan!