Linn, -33 kg

-Jag känner att jag har fått tillbaka mitt liv!
Publicerad 4 februari 2021

En dag fick Linn bara nog. Det var när hennes andra barn var 3 år och hon upplevde att hon hade tappat kontrollen.

- Jag var så trött av mina extrakilon, till och med trapporna till tvättstugan kändes jobbiga. Och så var det den där bristande självkänslan. Jag ville börja känna att jag duger och klarar av saker.

Linn jobbade som obehörig lärare i förskoleklass och tyckte det var krävande rent fysiskt att vara med de mindre barnen.

- Det blev också en morot för mig, jag behövde helt enkelt bli lite mer rörlig och smidig för att orka med mitt jobb.

Efter att ha sett hur både hennes syster och mamma lyckats bra med programmet för några år sedan valde hon att ge det ett försök själv.

- Jag minns till och med datumet - den 18 februari 2018. Då började min resa. Och jag kände en så stark ingivelse: jag ska bevisa för mig själv att jag kan klara detta!

Linn, nu & då
Det blir aldrig tråkigt att vara viktväktare!

I höstas började Linn på lärarprogrammet och valde då att pausa. Men nu är hon med igen sedan årsskiftet och hon börjar se målvikten i horisonten. Linn beskriver resan med ViktVäktarna® som rolig och förhållandevis enkel, mycket tack vare det sätt som programmet är uppbyggt.

- Det är ju inte en helt lätt resa man ger sig in på, men programmet är enkelt att följa. Jag valde Blå plan i första omgången. Det var enkelt eftersom det är så mycket NollPointsmat att välja bland. Nu när jag gick med igen så gjorde jag hälsochecken och då hamnade jag på Grön plan. Det är fler SmartPoints och mer utrymme för andra livsmedel, till exempel en halv avokado till mellanmål. Det är ju inte helt fel!

Tack vare appen blir resan extra bekväm och rolig tycker Linn.

- Det är ett väldigt smart verktyg. Det här att man kan stå i affären och få svaren direkt i handen! Man hittar snabba genvägar till smarta recept - både ViktVäktarnas egna recept och de man lagt in själv. Det är så kul att de utvecklar appen hela tiden, det blir ju aldrig tråkigt att vara viktväktare!

Promenader till jobbet gjorde susen

När Linn hade fått kontroll över kosten och kilona började trilla av så tog hon tag i motionen.

- Jag började cykla till jobbet istället för att ta bilen. Det blev 1 mil om dagen, och vilken skillnad det blev! Motivationen blev bara ännu starkare. Jag började också träna 5-6 pass i veckan på gym, men sedan i april så gör jag inte det på grund av corona. Däremot blir det ibland något jympapass hemma. Men nu när jag pluggar mycket så är det viktigare för mig att komma ut i friska luften. Så det blir även promenader morgon och kväll.

Entusiasmen smittade av sig på flera av kollegorna. Ett tag var de 5-6 viktväktare på jobbet som åt äggfrukostar ihop och peppade varandra.

- Jag rekommenderar ju ViktVäktarna till andra tack vare att jag är så nöjd. Men min man har också gått ner några kilo på köpet, utan att jag ens försökt få med honom. Det gick av bara farten!

Började studera tack vare självkänslan

För Linn har ViktVäktarna inneburit att hon fått tillbaka sitt liv.

- Jag är enormt stolt. Jag har fått bättre självkänsla, tycker det är roligt att röra på mig och har sundare matvanor. Nu kan jag leva som jag vill! Bara det att komma i kläder i storlek 36/38 istället för 52! Och, inte minst, att jag tog tag i mina studier. Det var tack vare självkänslan, att jag började tro på mig själv. Jag kom helt enkelt till en punkt då jag bara bestämde mig: Nu kör vi!

Så peppar jag mig själv:
  • Livet är inte alltid på topp och det är okej! Blir det en bulle från Ica en dag så går man ju inte upp 30 kg för det. På det igen nästa dag bara!
  • Titta på före- och efterbilder. Ibland sitter det kvar i huvudet att man är stor och då är det bra att påminna sig. Då tänker jag också att där vill jag ju inte hamna igen! Ett tips är att använda appen Layout där man kan lägga två bilder intill varandra.
  • Prata med andra. Håll det inte dina dippar för dig själv! Du behöver inte dela på Facebook men att ha vänner och familj som förstår är jätteviktigt.