Lisa -12 kg

“Numera kan jag njuta av mat utan att ha ångest, jag kan äta allt med måtta och planering och detta är en livsstil jag kan hålla i hela livet.”
Publicerad 12 december 2022

Tidigare hade Lisa en inställning till mat som många kan känna igen sig i. Hon satte förbud som ledde till att hon överåt det hon förbjöd efter ett tag vilket i sin tur skapade skuldkänslor och gjorde att hon mådde dåligt och det blev en ond spiral.

Livet tog en annan vändning

När Lisas systerdotter blev sjuk och sedan gick bort i leukemi tappade hon greppet om sin hälsa. Hon tröstade sig i stunden med mat och hennes vikt tickade uppåt i snabb fart.

- Jag var tvungen att göra något åt situationen. Min systerdotter är mitt varför, hon hade inte möjligheten att välja livet men det har jag, ska jag då kasta bort det genom att må såhär?

Lisas mål blev att göra det bästa hon kunde för sin kropp och ville lära sig att njuta av maten hon åt utan skuld.

- Kroppen är helt fantastisk, jag lever här och nu och det vill jag njuta av på alla plan. ViktVäktarna® har lärt mig att balansera och parera maten samtidigt som jag har ett sunt tänk kring de val jag gör.

Denna gången är det livet ut

En stor skillnad jämfört med tidigare viktminskningsförsök är att det denna gången inte är tidsbestämt. Den mentala delen i hälsoresan är ett livstidsprojekt och det känner hon är okej.

- Jag ska inte gå ner x antal kilo till ett visst datum, jag lär mig nya mönster och det är viktigt att vara snäll mot mig själv och påminna mig om varför jag håller mig till den här livsstilen.

Lisa nu & då
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
NollPointsmaten har hjälpt Lisa mycket, med den behöver hon aldrig gå hungrig.

Lisa berättar att hon tidigare kunde tycka synd om sig själv för att hon inte fick äta saker. Nu är det åt andra hållet, hon väljer att inte äta vissa saker för att hon tycker om sig själv. Tidigare har hon räknat kalorier men hon uppfattar Points som mycket lättare att använda i sin vardag.

- NollPointsmaten har hjälpt mig mycket, om jag går över min budget kan jag alltid äta den och så vet jag att det kommer nya Points nästa dag. Det är så viktigt att inte bli straffad för att det inte riktigt gick som man tänkt sig. Då är belöningar när det går bra mycket bättre.

Lärt sig mycket

Lärdomarna på vägen är många och Lisa har också fått insikten att en viktresa inte är en rak resa nedåt, det går upp och ner beroende på var i livet man befinner sig. Det finns ingen slutdestination och i det långa loppet kommer det gå åt rätt håll.

- Jag har också lärt mig att motivation inte är något som är konstant, det är okej att falla men det är också upp till mig att ta tag i min situation nästa dag eller nästa måndag. Det kommer inte hända av sig själv.

Kul att träffa coach

Lisa har haft medlemskap Premium där hon varje vecka besökt en coach. Hon ser detta som en av höjdpunkterna under veckan.

- Det är så roligt att träffa andra medlemmar och att reflektera över sin vecka och sätta nya mål. Det är som att få möta Community (ViktVäktarnas sociala plattform i appen) live.

Mindful eating

Lisa uppskattar maten på ett annat sätt sedan hon gick med i ViktVäktarna, vilket är stor skillnad från innan.

- Jag gillar uttrycket Mindful eating. Om jag äter en pepparkaka nu så känner jag efter hur den smakar, reflekterar och uppskattar hela upplevelsen. Tidigare kunde jag äta ett helt paket och funderade inte alls på det.

Har gjort programmet till sitt

Det allra bästa med ViktVäktarna enligt Lisa är att hon kan styra sina matval efter sin egen vardag.

- De dagar jag tycker det är värt att äta något extra gör jag det utan skuldkänslor och andra dagar kan jag koncentrera mig på min NollPointsmat. Jag kan äta mig mätt vid varje mål och behöver aldrig gå hungrig. Det är fantastiskt, avslutar Lisa.

Lisa berättar mer om sitt varför

Lisa -12 kg
Lisa -12 kg
Lisa