Marielle, -14 kg

"Jag ville gå långa promenader med min hund igen."
Publicerad 25 februari 2019

Marielle, -14 kg

Medlem hos ViktVäktarna® i Tyskland

Jag har alltid gillat att vara ute och promenera med vår hund. Idag njuter jag av våra promenader tillsammans mycket mer. ViktVäktarna har gjort det möjligt. Att gå på en promenad innebär en perfekt balans för mig i den stressiga vardagen.

Jag kommer fortfarande ihåg det ögonblick då jag insåg hur vältränad jag blivit: jag tog en promenad med min hund och sprang efter honom i skogen, sprang slalom runt träden och hoppade över grenar - utan att ens bli lite andfådd. Innan ViktVäktarna hade jag inte klarat det. Vi skaffade nyligen en hund till och min mamma eller bror följer ofta mig på promenaderna. Det är fantastiskt att vi spenderar mer tid tillsammans som en familj.

Flexibiliteten gjorde att det fungerade

Hur hanterar man när andra lagar mat åt dig? Det här funderade jag på när jag arbetade som pedagog åt en grupp ungdomar. Den gemensamma lunchen med dem var helt enkelt en av del av jobbet. Självklart kunde jag inte styra mycket, som hur mycket olja kocken använder, eller låta bli pizza och panerad mat. Men även den perioden lyckades jag hålla min vikt, för på morgonen och på kvällen åt vi huvudsakligen mat med 0 SmartPoints. Så nu har jag – med ViktVäktarnas hjälp – gått ner totalt 14 kg.

Jobbkläderna passade inte längre

Jag har länge varit aktiv i frivilliga brandkåren och jag fick mina första arbetskläder vid 15 års ålder - i storlek M. När de inte längre passade använde jag mig av några gamla byxor från männen, eftersom det är ganska dyrt att köpa nya skyddsbyxor. En gång när vi blev kallade till uppdrag fick jag inte igen byxorna! Skulle jag arbeta med byxorna öppna? Vilket drama! Nu har jag helt nya skyddsbyxor i storlek S. Självklart är det också mycket enklare när vi är på uppdrag och när vi tränar, vår konditionsträning som vi brukar göra när vi klättrar upp för en hög stege bland annat, gör jag idag med lätthet.

Vatten åt alla!

När vi har våra möten och träningar med volontärerna i brandkåren, var det tidigare alltid mycket sötsaker framdukat. Det fanns mineralvatten och lightdrycker, men de var i ett skafferi på baksidan och fanns aldrig lättillgängligt. Idag finns det alltid några flaskor framme - och inte bara för att jag sätter fram dem utan eftersom många av de andra har tänkt om och jag ser att de oftare dricker vatten istället för läsk. Jag är väldigt glad att jag kan inspirera andra till hälsosammare vanor.