Matthias: "Jag ville vara min egen kock"

Publicerad 15 januari 2019

Matthias, -12 kg

Medlem hos ViktVäktarna® i Tyskland

"Mat är min passion - och tack vare ViktVäktarna även matlagning. Jag gillar matlagning för att jag vet vad maten innehåller och vad jag äter."

- Jag älskar doften av matlagning, alla sinnen får vara närvarande. Tidigare lagade jag mat för att bli mätt, idag lagar jag mat för avkoppling – något som jag lärde mig genom ViktVäktarna. Jag har blivit en riktig "Mealprepper". Varannan vecka tar jag mig tid för att en hel kväll förbereda matlådor för två veckor framöver. Jag steker två typer av kött, som köttbullar och kyckling, kokar två typer av kolhydrater, som bakad potatis och pasta, samt olika grönsaksbaserade tillbehör. Sedan gör jag olika kombinationer i matlådor och fryser in. Grönsakerna utgör alltid den största delen av rätten och på det här sättet har jag har alltid SmartPointsvänliga matlådor redo för kontoret eller efter jobbet.

Allt för en stark kropp

- På ett halvår gick jag ner 12 kg. Det är verkligen en hel del! Framgången betyder mycket för mig, för att jag har gjort något för min kropp och min hälsa. För några år sedan frågade en vän mig om jag inte oroade mig för min hälsa på grund av mina extra kilon. Så var inte fallet förrän nu. Först försökte jag att träna, men träningen gjorde inte att jag gick ner i vikt. Därför loggade jag in på ViktVäktarna eftersom mitt mål var att leva hälsosammare, holistiskt och hållbart att göra något för mig själv. Med ViktVäktarna gör jag allt för mitt välbefinnande, vilket är möjligt för mig.

Lyssna på magkänslan

- Vad jag har lärt mig från ViktVäktarna är att lyssna på min magkänsla. När en kollega bjuder mig på en bit tårta och jag är mätt, äter jag inte längre av artighet. Denna inställning har också spridit sig till mitt privata och professionella liv. Jag har lärt mig att andra inte tar illa upp som jag alltid trott.

Börjat blogga

- Mycket av min motivation är tack vare Community i appen. Jag har stor nytta av de andra deltagarnas erfarenheter men jag bidrar också och lägger upp många recept. Utifrån det har också min egen blogg skapats, där jag delar mina erfarenheter av ViktVäktarna och mina recept. Jag tycker att det är coolt när jag kan inspirera andra att leva ett hälsosammare liv. Jag märkte till exempel att några av mina arbetskollegor inte längre går ut och äter lunch, utan - som jag - också äter något hemlagat. Det gör mig lite stolt.