Meggan, -11 kg

Den blivande bruden ville se bra ut på sin bröllopsdag, men även behålla sina nya goda vanor för resten av sitt liv.
Publicerad 9 maj 2019

Meggan, -11 kg

Medlem hos ViktVäktarna® i USA

När jag gjorde en rutinmässig hälsoundersökning i maj 2015 gjorde siffran på vågen – och mitt höga kolesterolvärde – mig chockad. Jag tänkte ”jag är ung, så här borde det inte vara.” Min vän var redan medlem hos WW så nästa dag blev även jag det. Jag var nervös när jag gick till min första workshop eftersom jag inte visste vad jag kunde förvänta mig. Men coachen var väldigt välkomnande, och det var tryggt att ha min vän vid min sida.

Lärare blir elev

Första stegen

Att följa programmet var inte speciellt svårt. Jag är en före detta vegetarian så jag gillade redan att äta färsk frukt och grönsaker. Jag åt gärna stora sallader med mycket dressing och avokado. Jag är från Kalifornien så jag gillar även vin. Jag insåg att jag var tvungen att kontrollera mina portionsstorlekar. Jag lärde mig också att jag inte kunde äta lika mycket som min blivande man om jag ville gå ner i vikt. Att registrera, väga och mäta min mat var nyckeln till min framgång.

En teaminsats

I ett par månader prenumererade vi på en matkasse. Men recepten var inte alltid låga i Points så utan att min fästman såg bytte jag ut en del ingredienser. Men efterhand började även han intressera sig för Pointsvärden. I affären vill han ibland låna min telefon så att han kan använda streckkodsläsaren i appen! Jag är så tacksam för hans stöd.

En lärares liv

Som mellanstadielärare så är det ibland väldigt hektiskt. Jag har ett minikylskåp på jobbet där jag kan förvara yoghurt, sallad, frukt, grönsaker och mackor. Ibland när eleverna ser mig äta någon frukt undrar de ofta vad jag äter. Jag är glad att kunna vara en förebild vad gäller att äta hälsosamt. Ibland ställer vi oss upp och rör på oss tillsammans en stund. De frågar om jag har gått alla mina steg. De hjälper mig att hålla mig på banan.

Hur Meggan’s framgång med WW har förbättrat hennes liv

Mitt varför: mitt bröllop

Även om det har gått bra, så finns det såklart tillfällen då det är svårare. När jag är på fest eller äter i skolmatsalen vill jag ibland välja toasten eller pizzan. Men då fokuserar jag på mitt ”varför” som är mitt kommande bröllop. Är det verkligen värt det? Jag vet att jag känner mig mer nöjd med mig själv om jag håller mig till frukt och grönsaker. Bröllopet hjälper mig att fokusera på mina mål. Jag längtar tills jag får ta på mig min bröllopsklänning. Jag vet att jag kommer känna mig fantastisk. Mitt mål för de kommande månaderna: att tona mina armar för den stora dagen!

En ny framtid

Jag lär mig konstant nya saker längs den här resan. Jag har lärt mig att tycka om mig själv. Jag har lärt mig att jag vill ta bättre hand om min kropp. Jag köper endast lokalt och ekologiskt eftersom det är viktigt för mig. Jag har lärt mig att ta tid för mig själv så att jag kan vara mitt bästa jag för min fästman, mina studenter och min familj. Jag har lärt mig att om jag inte kan göra något nu, så betyder det inte att jag aldrig kan göra det. Jag säger till mig själv, ”jag klarar det inte än, men jag vet att jag kommer klara det en dag.”