ViktVäktarna® ger Eva extra stöd i vardagen

-Jag får bättre överblick med de nya verktygen!
Publicerad 13 november 2020

Första gången Eva var med i ViktVäktarna var 1997. Det gick bra att hålla vikten under en längre tid, men med åren kom kilona smygande tillbaka. I maj 2018 tog hon tag i saken och förnyade medlemskapet.

-Förr i tiden var det ju bara möten man kunde gå på, så det här med appen var helt nytt för mig. Men allt gick bra. Jag gick ner 19 kg på ca 7 månader. Och jag fortsatte hålla vikten!

Men - så kom corona. Som för många andra ställdes mycket på ända för Eva under denna märkliga vår.

-Jag kände en oro och nervositet för att ge mig ut i kollektivtrafiken. Det var riktigt jobbigt.

I början av april blev Eva korttidspermitterad. Isoleringen hemma ledde till nedstämdhet och att hon så småningom började lägga till både det ena och det andra i sin kost.

-Det blev smörgåsar med ost, chokladbitar och så vidare. Dessutom kände jag starkt motstånd att gå till det lokala gymmet. Inte för att jag inte ville träna utan på grund av skräcken för smitta.

-I augusti kände jag att det var dags att ta hjälp av ViktVäktarna igen. Denna gången är jag med bara för att korrigera det som gick snett under corona. Det var enkelt att komma in i det igen och jag följer den blå planen eftersom jag känner till den väl sedan innan.

Eva, nu & då
Eva nu
Eva nu
Eva då
Eva då
Nya mönster har blivit synliga

När Eva gick med i pilotgruppen för de nya verktygen i appen fick hon extra stöd på sin resa mot målvikten. Hon tycker att de har hjälpt henne ännu mer i vardagen.

-Tidigare var det ju bara vikten jag kunde checka in. Nu kan jag lättare se ett mönster över hur jag har ätit, rört på mig, sovit och vilket mindset jag har.

De guidade mindsetövningarna använder Eva ofta när hon kommer hem efter jobbet. Den hon fastnat för mest är “Koppla av och reflektera över dagen”.

-Övningarna är ju bara 2-3 minuter så det har man ju alltid tid till. Och det är avkopplande att göra dem innan kvällens bestyr tar över. Men jag kan också tänka mig att göra några av dem även på morgonen ibland.

Ett annat verktyg som Eva har stor glädje av är “Vad har du hemma?”

-Det är verkligen toppen och det kommer jag använda ofta framöver. Perfekt när jag inte riktig vet vad jag ska laga. Då går jag bara igenom kyl, frys och skafferi för att se vad som finns, matar in i appen och så får jag ett eller flera recept att välja bland.

Tar fram en klänning som pepp

Det bästa med ViktVäktarna tycker Eva är att hon aldrig behöver berätta för någon att hon håller på med viktminskning.

-Det märks ju inte ens! Till exempel om jag äter ute med kompisar så kanske jag bara tar två potatisar medan de andra tar fyra var. Men jag tar ju i alla fall av potatisen! För jag kan ju äta allt! Om än inte alltid. Med min bonus har jag alltid lite extra utrymme för festligheter.

Även om Eva tycker det mesta har gått lätt så finns det såklart stunder då det kan behövas extra pepp och motivation.

-Nu till julen kan det bli en utmaning. Men om jag tar fram en blus eller en klänning jag gärna vill kunna ha så brukar det fungera som morot!

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.