Pamela, -20 kg

-Instagram har både inspirerat och stöttat mig!
Publicerad 26 juni 2019

Pamela, -20kg

När Pamela väntade sitt andra barn, som nu är 3 år, så hade hon för högt blodtryck.

Läkaren sa att det var bra om jag kunde gå ner i vikt efter graviditeten. Men jag tillät mig att ta det lugnt. Jag funkar bäst om jag får beta av en sak i taget!

När bästisen, som också varit med i ViktVäktarna®, hade tjatat några år på att hon skulle testa, så kom dagen då Pamela var redo. Hon fick ett infall att anmäla sig då hon såg ett erbjudande om halva priset på medlemsskapet Digital.

För mig funkar Digital perfekt, jag trivs med att följa programmet på egen hand. Dessutom är jag tekniskt intresserad och tycker det är roligt med Instagram och det sociala stödet jag får den vägen.

Pamela startade Instagramkontot @vvpam mest för att ha som dagbok under sin tid med ViktVäktarna. Men det blev mer än så.

Idag har jag cirka 600 följare! Jag får massor av stöd, tips och inspiration från andra ViktVäktare som följer mig. Vi taggar varandras rätter, lägger ut recept och hejar på varandra.

Pamela, nu & då
Medlemmar-Pamela
Medlemmar-Pamela
Medlemmar-Pamela
Medlemmar-Pamela

Planering av mat är A och O

För Pamela som jobbar natt inom vården så krävs det mycket planering av måltiderna.

Nuförtiden äter jag i princip alltid frukost, det gjorde jag inte innan. Då drack jag bara kaffe när jag vaknade och tre timmar senare åt jag som en gris! Jag har lärt mig känna av vad jag behöver äta och när.

På sina nattpass äter Pamela endast lättare mat och hon har alltid laddat med overnight oats eller chiapudding till sina mellanmål.

Det får inte bli för tung mat på natten. Tidigare åt jag också för stora portioner, men nu har jag anpassat mig till en lagom mängd.  Tricket är att vänta en stund, sen kommer mättnaden. Jag har mer tålamod nu och känner mig nöjd med lite.

I samma veva som Pamela gick med i WW började hon promenera. Med tiden upplevde hon något oväntat.

Efter ett halvår började benen springa av sig själv! Nu är löpningen en del av rutinen också och mitt mål är att komma ut minst tre tillfällen i veckan, och då springa 1-2 av dessa.