Pepp och stöd på ViktVäktarmötet

På Malmö Förvaltningsrätt är tredje omgången av ViktVäktarna® På Jobbet i full gång. Flera av deltagarna har nått sin målvikt och blir snart guldmedlemmar. De stöttar och peppar varandra och har en fin gemenskap i gruppen.
Publicerad 15 juni 2016

– Alla borde få den här möjligheten! På Jobbet kursen passar mig perfekt, säger Slavica, snart guldmedlem som har gått ner 8,9 kg.

Bara fördelar

Deltagarna kommer från olika avdelningar och har lärt känna varandra bättre genom På Jobbet kursen. Lena, en av deltagarna som har gått ner 20 kg, ser bara fördelar med ViktVäktarna På Jobbet.

– Jag får en kick av att gå på mötet. Vi sporrar och peppar varandra och delar recept. Alla i gruppen lär känna varandra och gemenskapen är jättebra, säger Lena.

Lotta hade först inte tänkt vara med men kollegorna övertalade henne. Nu har hon gått ner 19,9 kg.

– Jag ser mötet som en skön stund för mig själv, ett avbrott i arbetsdagen. Det är svårt att ge sig iväg när man har kommit hem så det är smidigt att gå på möte i samband med jobbet.  Alla arbetsgivare borde erbjuda ViktVäktarna På Jobbet till sina anställda, säger Lotta.  

Slavica har varit med i ViktVäktarna tidigare och tycker att viktminskningen med ViktVäktarna På Jobbet har gått mycket smidigare och lättare.

– Vi håller koll på varandra och stöttar varandra att fortsätta även om man har en dålig dag, säger Slavica.

Malmö Förvaltningsrätt

Från vänster:Rose-Marie, Slavica, Marianne, Charlotta, Lotta

En del i friskvårdsarbetet

Marianne, som är samordnare för kursen, har gått ner 13 kg och tycker att ViktVäktarna På Jobbet passar bra eftersom arbetsgivaren även erbjuder annan friskvård.

– Vi har friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme/vecka i samband med lunch, och för de som inte vill gå och träna alternativt ta en lunchpromenad är ViktVäktarna På Jobbet perfekt. Vi har även fruktkorg, pingisturnering och 4 träningspass i veckan på Forum m.m., säger Marianne.  

Snack i lunchrummet

Deltagarna lagar mycket recept från Veckans Viktiga och någon har ViktVäktarnas matkasse. I lunchrummet delar de recept och spanar in varandras lunchlådor.

– Det blir mycket snack om SmartPoints i lunchrummet, säger Lotta.

Deltagarna är överens om att det bästa med ViktVäktarna är att man kan äta allt men inte alltid. De har lärt sig att äta mindre portioner och att göra smartare val.

– De andra kollegorna frågar ofta vad vi har fått lära oss, de är nyfikna, säger Slavica.