Pia-Maria -19 kg

“För mig är livet och jag själv målet. Det ska vara enkelt att äta hälsosamt och må bra varje dag”
Publicerad 16 december 2021

Pia-Maria hade känt en tid att hon behövde börja ta hand om sig själv mer, hon ville orka åka på utflykter och leka med sina barn. Hennes vän Karin gått med i ViktVäktarna® några månader tidigare och peppade henne att också gå med.

- Kan hon så kan jag tänkte jag. Jag visste att ViktVäktarna fungerade eftersom jag varit med tidigare men denna gången var mitt varför ännu starkare. Det är ett koncept som passar mig. Jag behöver aldrig gå hungrig, har inga förbud och kan äta allt. Jag väljer hur jag vill leva mitt liv och har fått en balans mellan kost, sömn och motivation.

Allt blir lite lättare

Hon har upptäckt flera fördelar under resans gång. Plötsligt är det inte tungt att rensa ogräs eller bära en tung ryggsäck på turerna i skogen.

- Jag har också börjat springa igen och det ger en fantastisk energi. Nu springer jag 5 kilometer obehindrat.

Vågen har inte så stor betydelse

Kroppen har förändrats efterhand som Pia-Maria har lagt till mer träning men siffrorna på vågen är inget som betyder jättemycket för henne.

- Visst är det roligt att komma i min favoritjacka igen men vågen är inget jag fokuserar på. Ibland mäter jag istället för att se hur kroppen förändras under tiden.

Pia-Maria nu & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Numera planerar Pia-Maria sina måltider och har därför fått tid över för saker som betyder mycket för henne.

- Många säger att det är dyrt och jobbigt att äta hälsosammare och planera sin vardag men för mig är det tvärtom, jag vet hur dagen ska se ut och impulsköpen blir inte av. Då hinner jag träna en timme innan middagen eller umgås med barnen istället, och fylla på med ännu mer positiv energi.

Mindset kring mat är viktigt

För Pia-Maria är mindsetet kring mat en viktig hörnsten och hemma med barnen pratar hon ofta om vikten av näringsrik mat och att ge kroppen vad den behöver för att orka springa, busa och lära sig nya saker.

- Barnen gör inte som jag säger, utan som jag gör. Därför är det så viktigt att det inte finns förbud. Såklart äter vi godis, men inte varje dag. Vi skapar en balans, lever efter 80/20 och mår bra tillsammans hela familjen.

Att skapa motivation

Som för alla går motivationen upp och ner men enligt Pia-Maria är detta något som inte alltid finns där naturligt, utan något som måste skapas genom att göra det man vet är bra för kroppen.

- Det gäller att tillåta sig att ha dalar när de kommer, men jag blir inte kvar där. Det är okej att det kommer en AW, jag går på den och livet rasar inte för det. Jag får bara planera annorlunda de kommande dagarna. Även att tillåta sig vara spontan ger motivation.

Pia-Maria om PersonligaPoints™

Med nya programmet PersonligaPoints har Pia-Maria fått mer variation i sin kost och fått en större medvetenhet.

- Nu lönar det sig att äta fibrer och icke- stärkelserika grönsaker, numera ger fullkornspastan lägre Points och den är jag dessutom mätt på längre så det är klart jag väljer den. Jag fick även upp ögonen för att jag inte drack så mycket vatten som jag trodde, så det gör jag nu.

Måendet är huvudsaken

Vännen Karin har varit ett stort stöd under tiden och idag går de milen tillsammans utan att behöva stanna och pausa. De stöttar och peppar varandra och lagar middagar tillsammans. För Pia-Maria är måendet huvudsaken, och idag är hon pigg, glad, har mer ork och energi och tycker om livet.

- För mig är livet målet. Det ska vara enkelt att leva hälsosamt varje dag. Jag har hittat ett sätt att leva på och kommer alltid att behöva tänka på vad jag äter och att jag tränar, men det är okej. Om jag prioriterar mig själv mår jag bra, och i förlängningen även min familj, avslutar Pia-Maria.

🍲 Pia-Marias tips för familjemiddagen

Vi äter mycket i tacosformat med småskålar som står färdiga i kylen, det kan vara både varm och kall mat. Vi ställer fram skålarna så får alla plocka av det de är sugna på för dagen. Bowls är perfekt och det uppskattas av alla att får plocka det man är sugen på för dagen.

Video title
Video title
Hör Pia-Maria berätta om hur ViktVäktarna har förändrat hennes liv.
* Information, produktnamn och innehållet i ViktVäktarnas program har uppdaterats sedan denna artikel publicerades.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.