Samantha, -5 kg

Hur Samanthas framgång med ViktVäktarna® har förbättrat hennes liv
Publicerad 8 april 2019

Samantha, -5 kg

Medlem hos WW i USA

Det var en läkartid som inspirerade mig att börja bli hälsosam. Det var för ca 8 år sedan, och redan då gick jag på medicin för högt blodtryck. Men vid just detta läkarbesöket berättade min läkare för mig att jag låg i riskzonen för diabetes. Hon sa ”Du har hela livet framför dig, Vad håller du på med?” Det var där och då jag bestämde mig för en förändring.

Ett hälsosamt hem

På min första workshop hos ViktVäktarna lärde jag mig att för att få ett hälsosamt liv måste jag planera. Min pojkvän har redan ett hälsosamt tänk, så det var ganska lätt att få med honom på det här. Vi började handla mat tillsammans varje vecka. Vår plan var att hålla oss till “rätt” gångar i affären för att slippa frestelserna. Vi kom även på en regel där hemma: Bara en förpackning av snacks hemma på samma gång.

Supportsystem

Min pojkvän går upp fem varje morgon för att träna och detta inspirerade mig att göra detsamma. Det var jättetufft i början att gå upp när det fortfarande var mörkt ute, men jag började sakta sätta upp min egen rutin. Nu går jag upp halv fem varje morgon och tar en kopp kaffe, sen åker vi tillsammans till gymmet. Jag går på ett pass medan han lyfter vikter. Det sätter verkligen humöret för hela min dag, och jag fullkomligt älskar min nya rutin.  

Hur Samanthas framgång med ViktVäktarna har förbättrat hennes liv

Ha roligt tillsammans i familjen

Denna resa har faktiskt hjälpt hela min familj att fokusera mer på att vara hälsosamma – och tycka det är kul. Det var någon gång jag gjorde en dessert till en familjetillställning och alla fullkomligt älskade den. När jag sedan sa ”Det är bara 2 Points per portion” blev de totalt chockade. Framförallt har mina föräldrar börjat tänka mycket på vad de äter och hur mycket de rör på sig. Ibland ringer min mamma och säger ”Hej, det regnar ute. Vi tränar inomhus idag”.

Jag har blivit en annan person under resans gång. Jag vet vad jag vill i livet och jag är inte rädd för att följa det. Jag är stark! Jag vet att jag kan göra allting jag tar mig an. Till och med ta på mig en bikini för första gången på 12 år. Ibland tänker jag tillbaka på den lilla flicka jag en gång var, jag var osäker på mig själv och blev retad för min kropp. Det enda jag vill säga henne är att allting kommer bli bra, hennes liv kommer vara fantastiskt.