Susanne -35 kg

“Jag hade inte klarat detta utan min coach. Workshops har gjort min viktminskning så mycket roligare.”
Publicerad 1 september 2021

När sjukvården inte kunde hjälpa Susanne med hennes skadade knä tog hon saken i egna händer. Efter att ha kämpat med sin vikt sedan tonåren fick hon en hälsosam livsstil med ViktVäktarna® Workshops och program - och tappade 35 kg.

- Jag hade inte kunnat göra detta utan min coach Anna-Lena, hon peppar, berömmer och driver mig framåt. Jag har inte missat många Workshops eller livesändningar. Även min sambo och mina barn har stöttat mig enormt mycket under min resa, säger Susanne.

Ville hitta en långvarig lösning

Hon var inte intresserad av att välja bort kolhydrater eller gå på pulver. Hon valde ViktVäktarna för att det är en beprövad viktminskningsmetod som hon tror på.

- Anna-Lena säger alltid att så som du äter idag ska du också kunna äta sen. God och nyttig mat, tillagad på ett bra sätt.

Den största förändringen för Susanne har varit maten: Att kunna äta allt, men i rätt mängd och få en insikt i vad maten innehåller. Under resan har hon fått en insikt i att många livsmedel med högt värde, exempelvis grädde, går att byta ut till en lättare variant och maten blir lika god för det.

Susanne nu och då

apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Workshops har varit nyckeln till framgång

Framsteg på vågen och när kläderna har blivit större har varit de största motivationshöjarna, men det kan ta tid för huvudet att hänga med när man tappar mycket vikt på kort tid.

- Jag startade i januari 2019 och tappade 30 kilo på 1,5 år. Jag har fortfarande svårt att komma fram till vilken storlek jag behöver i kläder och väljer ofta alldeles för stora kläder med mig till provrummet.

Susanne valde att gå på Workshops under hela sin viktresa och det har gett henne en härlig ny gemenskap och många skratt. Hon tycker det har varit skönt att veta att hon inte varit ensam och att det är nyttigt att höra andras historier.

Vågar prova nya saker

Viktnedgången har gjort henne mer aktiv och numera vågar hon prova på nya träningsformer och andra aktiviteter.

- Nu är mitt mål att kämpa bort de sista 4 kilona och komma i mål sen ska jag fokusera på att behålla denna livsstilen. Jag har hittat min grej och detta är ett bra sätt att leva på, avslutar Susanne.