Ulrika -30 kg

Hon gick ner i vikt och hittade lyckan i vandringen.
Publicerad 6 juli 2022

Ulrika slutade röka för drygt 10 år sedan och började då gå upp mycket i vikt. Hon kunde inte se anledningen till varför då hon rörde mycket på sig och åt bra. Till slut sökte hon upp sin läkare för rådgivning som i sin tur hänvisade henne till en Gastric bypass-operation. Då insåg Ulrika att hon skulle få ta sin viktnedgång i egna händer och valde att gå med i ViktVäktarna®. Hon bestämde sig för att gå med i maj 2019.

- Jag har varit med tidigare och vet att det är det enda som funkar för mig. Jag har tidigare testat flera dieter men jag går ner i vikt och sedan upp igen. Jag var tvungen att hitta en väg som fungerar för mig, det är så mycket som sitter mentalt.

Hittade vandringen

I samband med pandemin och som följd av hennes viktnedgång började Ulrika att vandra. Promenaderna och utevistelsen har kommit att bli en stor trygghet för henne och hennes sätt att hålla sig frisk och hälsosam.

- Under pandemin fick jag många avbokningar då jag driver egen fotvårdsstudio. Då kunde jag bege mig ut och vandra i flera timmar. Detta hade jag inte orkat innan jag gick ner i vikt. Vandringen gör att det är så viktigt för mig att hålla vikten, så jag orkar gå. Det vill jag aldrig sluta med, säger Ulrika.

Ulrika nu & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
"Jag mår så mycket bättre hela tiden nu. Jag orkar med vardagen och vet hur min kropp fungerar" säger Ulrika

I juni 2020 gick hon i mål på -30 kg. Numera äter Ulrika mycket mer grönsaker än hon någonsin gjort och med det nya programmet tycker hon det är ännu enklare att göra hälsosamma val. Hon äter fortfarande favoriterna beanaisesås och pasta, men inte samma mängder som tidigare. Hon har ett stillasittande arbete i sin roll som fotvårdsterapeut och märker stor skillnad när hon motionerar regelbundet.

- Jag mår så mycket bättre hela tiden nu. Jag orkar med vardagen och vet hur min kropp fungerar. Jag älskar styrketräning och vandring så jag kör på det. Jag är glad att jag pushade mig själv att hitta en träningsform som passar mig. Jag har gått upp några kilo sedan jag gick i mål så nu har jag 5-6 kg kvar att gå ner.

Hittat balansen

Hon har hittat sin balans, men vissa dagar tryter motivationen och då pressar inte Ulrika sig utan planerar en lite mindre promenad.

- Ofta kommer jag på mig själv att vilja gå en ännu längre runda när jag gått den lilla promenaden. Då inser jag att det var just komma ut jag behövde. Jag är inte perfekt men de dagarna det inte riktigt blivit som jag har tänkt mig rör jag lite mer på mig. Ät, var glad och rör på dig lite mer sen brukar jag säga, skrattar hon.

Vill behålla sitt medlemskap

När Ulrika gått ner sina kilon kommer hon behålla appen. Hon tycker allt funkar bra och har inga planer att avsluta sitt medlemskap när hon når sin målvikt. Den största skillnaden denna gången är att hon har hittat vandringen som hon tror kommer hjälpa henne att hålla fast vid sina hälsosamma rutiner.

- Jag älskar att vara ute och mår ju så bra av vandringen. Jag längtar ut till fjället varje dag, avslutar hon.

Ulrikas bästa tips:

- Ägg och smoothie är mina absoluta favoriter. Jag gör ofta en stor bringare smoothie så jag kan ta med mig till jobbet. Ägg är mättande och funkar fint till alla mål, säger hon.