Ulrika, -36 kg

När Ulrika erbjöds reservplatsen i ViktVäktarna® ViktVäktar-gruppen på jobbet så var det ingen återvändo. Idag inspirerar hon kollegorna med sittgympa och recept på frukostpizza.
Publicerad 22 maj 2019

Ulrika, -36 kg

Ulrika brukar säga att det var “ett misstag” som gjorde att hon hamnade på ViktVäktarna den där januaridagen 2017.

Jag orkade egentligen inte ta tag i min situation, men eftersom vi erbjöds att vara med i en WW ViktVäktar-grupp på jobbet så kände jag mig tvungen att anmäla mig till slut. Lyckligtvis var gruppen redan full vid det laget, säger hon och skrattar

Men, kort därefter ville ödet annorlunda för Ulrikas del. Telefonen ringde och det var Eva Niklasson i andra änden, hälsoinspiratör i Lidköpings kommun, där Ulrika jobbar som undersköterska. Det fanns en reservplats ledig och invägningen skulle vara redan nästa dag!

Skit också, tänkte jag som inte var sugen alls. Men jag gick dit. Och vågen visade tresiffrigt. Det var exakt den käftsmällen jag behövde… Samma kväll lagade jag min första vitkålsgratäng och efter det har jag bara fortsatt kriga!

Inspirerar kollegorna med träningspass

Regelbunden fysisk träning, kokta ägg och bananpannkakor är numera en naturlig del av Ulrikas vardag.

Jag har ett helt annat hälsotänk nu. Friskis & Svettis blir det några gånger i veckan till exempel. Jag och min syster började utmana oss själva genom att motionspromenera. Målet var en milslång slinga. I oktober 2017 sprang jag hela milen för första gången!

Men inte nog med det. Varje morgon innan hon och kollegorna åker ut och jobbar gör de sittgympa tillsammans.

Jag är så kallad hälsoinspiratör på jobbet, därför införde jag detta. Och i höstas höll jag ett cirkelgympapass en gång i veckan.

Ulrika, nu och då
Medlemmar-Ulrika
Medlemmar-Ulrika
Medlemmar-Ulrika
Medlemmar-Ulrika

Livet tog en ny vändning - igen

I april förra året nådde Ulrika sin målvikt och hon har mått bättre än någonsin. Men sedan dess har livet tagit ännu en sväng, fast i en annan riktning. Helt nyligen fick Ulrika konstaterat att hon har MS.

För 10 år sedan drabbades jag av hjärnhinneinflammation och med facit i hand kunde läkaren konstatera att det i själva verket var ett första skov av sjukdomen MS.

Trots det tråkiga beskedet är Ulrika positiv i tonen när hon pratar om sin diagnos.

När neurologen sa till mig att det kan vara bra om jag kan träna några dagar i veckan så kände jag en enorm tacksamhet gentemot mig själv. Att jag har tagit tag i detta i så god tid. Hade jag inte gjort min viktresa så skulle troligen sjukdomen vara betydligt mer krävande.

Men jämfört med innan har Ulrika ändå mer ork och energi över till livet med tonårsbarnen. Hon berättar att de är stolta över sin mamma.

Innan skämdes de och tyckte det var jobbigt att ta hem kompisar. Nu kan jag få beröm av dem när jag har klänning till exempel. “Så fin du är mamma” säger de.

Ulrikas ViktVäktar-favoriter

Ulrika tycker det har blivit roligare med matlagningen nu. Barnen äter alltid samma mat som hon, men kanske mer av till exempel pasta.

Bonusrecept! Ulrikas egen frukost-pizza, ca 3 SmartPoints

Bred tomatpuré på Fazers tunna rotfruktsbröd. Lägg på rökt kalkon, pizzakrydda, mango raja och purjolök. Strö på lite ost med 12% fett och grädda gyllene i ugnen.