5 sätt att hantera bröllopsstressen!

Dagen med stort D närmar sig. Ditt bröllop, som kommer bli en av de största dagarna i livet. To do-listan blir längre trots att den borde bli kortare. Samtidigt pågår allt annat precis som vanligt. Inte konstigt att stressnivån ökar minut för minut.
Publicerad 2 oktober 2017

Det är lätt att ta till mat och ätande som ett sätt att hantera stress. Dessutom gör stress att vi blir mer sugna på fett och socker. Hitta ett sätt att hantera stressen under tiden inför ditt bröllop så att du kan njuta av det som är här och nu. Även när klockorna börjar ringa!

1. Ät balanserat!

Ska du orka jobba som vanligt och samtidigt planera ett bröllop med allt vad det innebär så är det nödvändigt att äta rätt mat. Ät massor av frukt! Tänk “fem om dagen” så är du på rätt spår.

2. Drick mycket - och rätt!

Drick mycket vatten och försök minska på koffeinet tiden innan bröllopet!

3. Träna lagom!

Välj aktiviteter som skickar feel good-signaler till hjärnan. Ha roligt och satsa gärna på friluftsmotion som promenader eller jogginturer i skogen.

4. Stressa av!

Ta hand om dig själv. Gå på yoga, få massage eller planera in en weekend iväg hemifrån ett par veckor innan bröllopet. Försök lämna bröllopsplaneringen hemma.

5. Umgås!

Omge dig med människor som gör dig lugn och glad. Sinnesstämningar kan smitta av sig. Så har du möjlighet, bjud hem vänner som du vet att du skrattar tillsammans med. Skratt kan verkligen få dig att slappna av.

Och en vacker dag kommer ni förhoppningsvis också att skratta när ni ser tillbaka på den här tiden!