7 sätt att peppa dig själv och andra

Peppa dig själv och andra när du går ner i vikt! Hitta en “viktpartner”, gör ett kontrakt och sätt upp mål. Tillsammans blir ni starkare!
Publicerad 13 april 2018

1. Hitta någon som kan stötta dig - som du kan stötta tillbaka!

Det kan vara någon på workshopen, i Community, en kollega, vän eller familjemedlem.

2. Gör upp ett kontrakt!

Det behöver inte vara så formellt. Men det är viktigt att det, till exempel, står i kalendern att ni regelbundet ska höras, träffas eller på annat sätt stämma av hur det går.

3. Sätt upp ett SMART mål!

Självklart ska ni ha egna, individuella mål i grunden för att lyckas bäst. Men det kan också vara bra att ha ett gemensamt mål att sträva mot när ni ska peppa varandra. Kom ihåg att ett SMART mål ska vara Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsatt. Läs mer om hur du kan använda SMART mål för att hålla nyårslöftet.

4. Berätta för varandra hur ni vill bli peppade!

Vad är viktigt för er? Ha någon att ringa mitt i natten? Att någon drar med dig till gymmet? Ska ni gå in och ifrågasätta varandras matval eller andra beteenden? Eller ska ni mest komma med glada tillrop? Alla är olika. Utgå från dina egna behov och respektera andras.

5. Träffas och laga mat ihop ibland!

Få saker inspirerar så mycket som att stå vid grytorna tillsammans. Dela tips och trix, upptäck nya smakkombinationer och njut slutligen av en sund och vällagad måltid tillsammans.

6. Träffas utan mat ibland!

Ses kring något helt annat mellan varven. Intressant föreläsning, sjunga i kör, cykeltur i friska vårluften, ordna en kubb- eller brännbollsturnering, med mycket mera!

7. Fira era framgångar!

Ordna en fest med alkoholfria drinkar, smoothies och nyttiga tilltugg. Se det som en inspirationskväll och bjud gärna in andra vänner. Var kreativa och dokumentera med bilder och recept! Perfekt att lägga ut på ViktVäktarna® Community för att peppa ännu fler! Och kom ihåg att slå klackarna i taket också!