Boosta ditt mindset inför ledigheten

Ditt mindset kan vara avgörande för om du lyckas gå ner i vikt och hålla den. Kan du tänka om och tänka hjälpande tankar, ja då har du vunnit massor!
Publicerad 19 juni 2017 | Uppdaterad 30 maj 2022

Ett knep är att identifiera ett par, tre typiska tankar som du tänker dagligen. Ta reda på om tankarna hjälper eller stjälper dig. Om den stjälper dig är det viktigt att göra en verklighetskoll. Är det verkligen på detta viset? Om svaret är nej, formulera en hjälpande tanke som stärker dig.

Det är viktigt att skriva ner på papper när du arbetar med detta. Då synliggör du de stjälpande tankarna och får lättare att formulera om dem till hjälpande.

Utgå från en händelse den senaste tiden.

  1. Observera vilken stjälpande tanke som dyker upp automatiskt
  2. Gör en verklighetskoll
  3. Utveckla en ny, mer hjälpande tanke

Exempel

Händelse

Du har vid ett par tillfällen denna vecka överskridit din Points-budget. Vågen står stilla.

Stjälpande tanke

“Det här kommer bli svårt, i princip omöjligt för mig, jag har aldrig lyckats förändra mitt beteende tidigare. Andra klarar detta men inte jag”

Hur är det egentligen i verkligheten?

Är du verkligen ensam om det här? Är det verkligen lätt som en plätt för alla andra?

I vår Community i appen möter du andra i samma sits som både kan peppa dig men som också själva behöver uppmuntran och förståelse för denna utmaning.

Beteendeförändring ta tid. Det sägs att det krävs 66 dagar för att etablera en ny vana.

Hjälpande tanke

“Det är många med mig som kämpar! Alla utsätts vi för prövningar mellan varven. Om andra kan så kan jag, och tillsammans är vi starkare! Jag har faktiskt klarat det så här långt - att bli medlem, ta tag i min hälsa och jag har en plan. Nu förändrar jag också mitt sätt att tänka till det positiva!”