Därför går du upp i vikt när du blir sambo

Sambokilon - priset många av oss betalar för tvåsamhetens bekväma och mysiga tillvaro. Lätta att få, men svårare att bli av med.
Publicerad 27 april 2018

Alla relationer kan påverka din vikt

Alla i din omgivning kan påverka din vikt. Och samborelationen är, inte helt överraskande, en vanlig orsak till att man går upp i vikt.

Sambokilon kommer av bara farten

Från att du som singel levt både sparsamt och enkelt vad gäller måltiderna, tränat och ätit sunt, till att plötsligt dela vardagsrutiner med någon. En bra grogrund för sambokilon.

I kärleksruset blir det gärna långa, lyxiga frukostar, fika med guldkant eller överraskningsdessert på fredagkvällen.

Promenaderna går i långsamt mak. Varm choklad med vispgrädde och cheesecakemuffins känns så extra mysigt när man är två. Och så vidare.

Kärlekshandtagen knackar på din dörr

Efter ett tag har uppvaktningsritualer övergått i traditioner. Eller utvecklats till rena rutiner. Vi känner alla till den “lilla” chips- och godisbuffén i soffan som räcker hela filmen.

Så blir du av med dina sambokilon!

Med stor sannolikhet skulle ni båda två må bra av att lägga om till en sundare livsstil.

Fråga er själva: Är det vi två nu? Ska vi leva tillsammans, kanske få barn och senare bli gamla ihop? I så fall har ni ett unikt tillfälle att lägga grunden för ett sunt och friskt liv tillsammans. Ni kommer förmodligen bli mer sammansvetsade när ni märker att ert lagarbete fungerar.

5 tips på saker att göra ihop!

  • Sätt upp ett gemensamt mål för att gå ner i vikt. Börja med små steg för att se hur ni funkar ihop när det gäller förändringar.
  • Testa att göra hälsoresan tillsammans. Tillsammans är det roligare!
  • Hitta en aktivitet som ni kan göra varje vecka tillsammans. Badminton, squash, cykeltur eller simning.
  • Anmäl er till en kurs i hälsosam mat tillsammans.
  • Åk på en träningsresa ihop på semestern.