Din guide till bättre sömn börjar här

Nu kan du registrera sömn i ViktVäktarna® appen
Publicerad 4 juni 2020

Sov du gott i natt? Att sova bra är viktigt av många anledningar. Sju till nio timmars sömn av god kvalitet varje natt kan hjälpa dig med din viktminskning och på din hälsoresa på flera olika sätt. Det gör det lättare att äta bättre, röra på sig, och att ha ett hjälpsamt mindset. Dessutom kan det få oss att må bättre generellt och förbättrar immunförsvaret (viktigare än någonsin!).

Relaterad artikel: Sömn och hälsa - hur hänger det ihop?

3 snabba fakta

  1. Studier visar att människor som sover sju till nio timmar med bra kvalitet på sömnen finner det lättare att äta bra, röra på sig regelbundet och att ha ett mer hjälpande mindset.
  2. Att registrera hur mycket du sover hjälper dig att bli mer medveten om ditt sömnmönster - och hur det påverkar dig - så att du kan pinpointa vilka förändringar du vill göra.
  3. Och precis som med mat och motion handlar det mer om att vara konsekvent med att registrera sömnen än att registrera med perfektion och exakthet.

Relaterad artikel: 9 tips för bättre sömn

Att göra


Ta reda på hur mycket sömn du faktiskt får varje natt, och ta del av tips på hur du kan få mer sömn, med hjälp av vårt nya verktyg i WW appen - registrera sömn.

Kom igång 

Du hittar sömnregistrering genom att scrolla ner på Min dag. Klicka där så är du igång! Vi rekommenderar att du registrerar din sömn varje morgon när du vaknar. Tips! Gör det till en vana att registrera inom en timme från att du vaknar, när du har det färskt i minnet.

Grunderna 

Tänk på det här som ”hemskärmen” för sömn. Kalendern visar vilka dagar du har registrerat sömn. Du får en blå plupp de dagar du är inom rekommendationen på sju till nio timmars sömn. Siffran i cirkeln visar ditt genomsnitt per natt baserat på den senaste veckan.

Så registrerar du 

När du klickar på Registrera sömn får du svara på ett antal frågor. Målet är att bli mer medveten om dina sömnvanor – inte att registrera perfekt. I slutet av veckan kan du reflektera över om du ser några mönster och om det är några förändringar du vill göra.

Regga sömn i appen