Långsiktig viktminskning är bästa strategin

Goda vanor är grunden till framgång. Men försök inte ändra alla vanor på en gång. Det blir ofta platt fall och bakslag. Prova istället att lägga dig till med en ny vana i taget. Då kommer garanterat förändringen smygande.
Publicerad 27 mars 2017

När du ändrar vanor på ett område, kommer du dessutom märka att andra vanor ändras av bara farten. Ta träning som exempel. När du kört några pass i veckan en tid så märker du hur välbefinnandet är det som genomsyrar din kropp. Känslan övervinner ofta suget efter onyttig mat och godis. Och eftersom “allt” är tillåtet i ViktVäktarnas® program så kommer du kunna njuta av dessa saker också, tack vare din veckobonus!

Kom igång med nya vanor!

Äta regelbundet är A och O för att komma på rätt spår. Du får mer kontroll över vad du stoppar i dig och blir medveten om dina vanor och ovanor. (Läs mer om detta här.)

Få in mer grönsaker i varje måltid! Köp hem de grönsaker du gillar bäst. Men smyg gärna in någon ny sort ibland. Du kanske kan överraska dig själv!

Testa mindful eating. Att äta med medveten närvaro. Sitt ner vid matbordet när du äter. Och ja, sitt vid just matbordet. Undvik soffan, sängen eller bussen. Upplev maten med alla sinnen. Känn dofter, smaker och texturer. Och lyssna efter ljud! Hur låter den knapriga moroten i munnen jämfört med den lena soppan? Inte minst - se hur vacker maten är på tallriken.

Hitta den träningsform du älskar! Samma här som med grönsakerna. Den bästa motionen är som bekant den som blir av. Och det blir lättare av om du väljer något du verkligen gillar. Och kom ihåg att utmana dig själv med ett pass du aldrig gått på. Kanske blir det en ny favorit!