Mors dag – en dag för alla mammor att må bra!

Låt mors dag bli en dag där mamma får göra något som hon mår bra av.
Publicerad 17 maj 2018

Sista söndagen i maj varje år firas mors dag i Sverige. Det har idag blivit en kommersiell högtid men är ändå ett tillfälle att fira alla mammor. Om du själv är mamma, så se till att göra dagen till din dag genom att släppa alla måsten och ta dig tid för något som du mår bra av. Ska du fira din egen mamma eller sambo så låt henne själv önska sig något hon mår bra av. Här är några tips för en lyckad mors dag.

 

Frukost på sängen

 

En klassiker som nästan är ett minimum på mors dag är frukost på sängen. En fruktsallad till kaffet så blir en hälsosam och lyxig frukost. Det behöver inte vara onyttigheter för att kännas lyxigt.

 

En dag att slappna av på

 

Idag är en utmärkt dag för alla mödrar att få slappna av. Låt henne slippa hushållsarbete och ge henne istället ett långt bad eller massage från en familjemedlem.

 

Låt mamma bestämma hur hon vill ha det

 

Låt det vara hennes dag på riktigt och låt henne berätta hur dagen ska vara. Låt barnen veta vad mamma önskar göra på mors dag. Vill hon göra ingenting så är det en utmärkt dag att få göra det.

 

En dag för må bra-tid

 

Du vet själv vad som får dig att må bra. Om du är mamma, ge dig tid för det idag, oavsett om det är egentid, en promenad, en fika med dina väninnor, eller att bara få ligga stilla i soffan en stund. Firar en mamma så ge henne tid för något hon mår bra av.

 

Presenter är inget måste

 

Kanske känns det enkelt med en present på mors dag. Men det är absolut inget måste, att vara närvarande och visa uppskattning är nog så betydelsefullt.