Nå ditt mål med ett hjälpande mindset

Ditt mindset - alltså ditt sätt att tänka - har stor betydelse när du jobbar med att gå ner i vikt. Fråga dig själv hur dina tankar bidrar till din viktminskning! Är de hjälpande eller stjälpande?
Publicerad 9 januari 2017

Fundera en stund på följande: Hur du tänker påverkar hur du mår. Och hur du mår påverkar vad du gör.

Hur fungerar detta hos dig? Skulle du vinna på att göra en förändring på djupet? Här får du i så fall ett smakprov på enkla steg du kan börja med redan idag. Vill du ha mer stöd kring detta, ta upp det med din coach på nästa möte!

Kan du känna igen ditt eget sätt att tänka i nedanstående scenario?

En händelse, exempelvis att du tog en bulle till kaffet när kollegan fyllde år, leder till en tanke, kanske “nu är allt förstört, jag kan lika gärna ge upp”, som i sin tur leder till en känsla av misslyckande eller självförakt. En känsla som kan leda till åtgärden att ta en bulle till och dessutom hoppa över träningen. “Allt är ju ändå förstört”

Vi kan alla förstå att ovanstående sätt att tänka inte hjälper oss någon vart. Med alternativa tankar kan du du komma längre. Det kan kräva några veckor, men ge inte upp, det kommer verkligen att ge resultat!

Ta fram papper och penna och försök nu hitta alternativ till ett liknande scenario i din verklighet.

Ta även detta till hjälp:

  1. Observera tanken - den stjälpande tanken: “nu är allt förstört, jag kan lika gärna ge upp”
  2. Gör en verklighetskoll! “Hur är det egentligen? Är allting verkligen förstört på grund av en enda bulle?”
  3. Utveckla en ny tanke! “Ja, okej, det här var ju onödigt. Men då får jag ta en titt på min budget och se hur jag kan komma i balans igen. Kan jag ta en snabb promenad direkt efter jobbet kanske?”