Så peppar du dig själv

Det är dags att sätta dig själv i första hand! Att ta hand om din hälsa och prioritera dig själv. Men det där med att peppa sig själv är inte alltid det enklaste...
Publicerad 16 mars 2017

Visst är det lätt att säga eller tänka “nu ska jag ändra på allt och gå ner i vikt”. Det är lätt att tro på det man säger. Men sitter tron inuti hela dig? Eller är det bara en idé i huvudet trots allt? Låt idén förankra sig i kroppen också. Först då kan du börja tro på dig själv.

Ett väl beprövat verktyg för detta är visualisering. Se bara på elitidrottare! Du behöver sätta av lite tid. Inga långa stunder, kanske 5-10 minuter per dag. Prova innan du kliver upp på morgonen! Blunda och spela upp en film för ditt inre. Vad vill du uppnå? Hur gör du för att komma dit? Vilka framsteg gör du längs vägen. Hur mår du när du gör dina framsteg? Hur känns det i kroppen? Upplev den positiva känslan. Ta den med dig under dagen.

3 “quick fix-tips” för att peppa dig själv!

  1. Sätt upp några kortsiktiga mål med belöning vid mållinjen. Det kan vara bio, teater, träningsplagg, smycke, lyxig frukt eller skaldjursmiddag på fredagen. Eller varför inte en halvdag på spa, en timmes ansiktsbehandling eller massage?
  2. Få inspiration genom att läsa eller se filmer om andras framgång. Youtube och bloggar är bra källor!
  3. Ring en vän! Så fort du börjar dela med dig och prata högt om dina utmaningar så blir det ett slags självpeppande. Dessutom kommer din vän med största säkerhet att peppa dig också!