Sätt mål och delmål för din viktminskning

Att formulera ett mål med sin viktminskning är grundläggande. Men om målet vissa dagar eller veckor känns ouppnåeligt är det en god idé att bryta ner det i olika delmål. Här tittar vi på hur det kan gå till.
Publicerad 30 januari 2017

Låt oss säga att du bestämt dig för att uppnå ditt viktmål om ett halvår, så kanske du ska lägga in ett delmål varje månad eller varje vecka. Det gör att du stämmer av oftare och lättare lägger märke även till små förändringar. Fundera på vad som skulle fungera för dig!

Varje månad!

Ett månadsmål kan förslagsvis handla om motion. Kan du ha som mål att om en månad ha förbättrat din kondition genom att springa en viss distans längre? Eller kanske klara av ett pass på gymmet som du tyckte var lite väl tufft i början.

Varje vecka!

Ett veckomål kan vara att gå på ViktVäktarmöten. Men det kan också vara att prova en ny maträtt i veckan, för att få ny inspiration till hälsosam matlagning.

Allt hänger ihop!

Stirra dig inte blind på vågen och antal kilo, utan flytta fokus till andra aspekter av din nya, sunda livsstil. Det är ju något bra som håller på att hända, inte bara på vågen utan i hela tillvaron. När du minskar i vikt gör du ju det för att du ändrat din kost till det bättre. Det får dig att må bättre även i själen. Motionen hjälper den positiva känslan på traven. Allting samverkar. Du är på rätt väg. Håll fokus på ditt mål. Och på dina delmål!