Se tillbaka och blicka framåt

Hur har ditt år varit? Är du nöjd med din vikt- och hälsoresa eller finns det något du vill ändra på?
Publicerad 21 december 2018

Ett nytt år är för många förknippat med en nystart. Men för att nå nya mål är det bra att ta reda på hur du tidigare hanterat utmaningar du stått inför och hur du kan dra nytta av dina erfarenheter och dina framgångar. Blicka tillbaka på de senaste 3-6 månaderna och använd dina erfarenheter för att ta dig närmare dina mål.

1. Reflektera över dina framgångar

Tänk på vilka förändringar du gjort som snabbt har blivit till nya vanor och vilka som tagit längre tid att arbeta in. Vad har du gjort för att få dem att bli av och hur har dessa positiva förändringar hjälpt dig på din vikt- och hälsoresa.

2. Utvärdera dina utmaningar

Till skillnad mot punkt 1, fundera över vad som inte fungerat för dig och vilka hinder som kommit i din väg. Hur kan du göra för att hantera detta framöver?

3. Staka ut din väg

Sätt upp ett långsiktigt mål som du ska nå i slutet av februari. Visualisera dig själv när du har nått det målet. Hur kommer det kännas? Vad behöver du övervinna för att nå dit?

4. Sätt ett veckomål

Utgå från dina tidigare framgångar och utmaningar och identifiera något specifikt som du verkligen kan göra under kommande vecka för att nå ditt långsiktiga mål. Ta hänsyn till hur du kan ta dig an allt som kan komma i vägen för dig.