Våra 7 bästa tips för att komma i form!

Att vårt program fungerar för att komma i form, det är väl känt vid det är laget! Här ger vår kostexpert Karin Nileskog sina 7 bästa tips för att komma i form.
Publicerad 12 juni 2018

1. Dina matvanor

Det kan låta tråkigt, men att se över vad du har i skafferiet är A och O. Det vi har hemma - det är vad vi äter! Ha många bra basvaror som exempelvis bönor, linser, pasta och krossade tomater. Planera grundligt och gör inköpslistor. Allt börjar i affären!

 

2. Fronta den bra maten

Ställ den bra maten längst fram i kylskåp och skafferi. Maten med guldkant, den som du kanske planerar att unna dig till helgen ställer du längst bak för att inte skapa onödigt lockande. 

"Grunden är att välja mat som gör dig välmående - inte illamående!"

3. Hunger är ok!

För de flesta människor är hunger normalt och inget farligt. Tillåt dig själv att känna hunger, då uppskattar du maten mer. Ät gärna frukt som mellanmål, eller en knäckemacka med keso och grönsaker. Energibars och rawfood i all ära, men det kan vara lurigt. Även om de innehåller nyttiga fetter är det ofta mycket kalorier i dessa.

4. Planera in guldkanten

För att verkligen lyckas gå ned i vikt är det viktigt att planera och ha en strategi för när man ska unna sig det lilla extra. Se till att planera veckan och ha ett mål.

5. Rör på dig!

Hellre 20-30 minutersmotion varje dag än sporadiska besök på gymmet. Hitta de små aktiviteterna som finns naturligt i din vardag och gör dem till en daglig rutin. Kanske hoppa av en busstation tidigare? 20 minuters promenad varje dag gör gott för kroppen.

6. Tillsammans

Det är bevisat att tillsammans lyckas vi bättre med viktnedgång än om du tuffar på själv. Med ViktVäktarna har du stöd både från gemensamma träffar och via ViktVäktarnas community i appen, eller via Facebook och Instagram.

7. Hur mår du?

Vågen är ett viktigt och konkret verktyg för att både gå ner och hålla vikten. Men viktigast är faktiskt hur du mår och att du känner förändringar i kroppen. Att hitta en ny balans gör att vi både sover bättre och blir piggare. Grunden är att välja mat som gör dig välmående - inte illamående.