3 smarta tilltugg och en sockerfri glögg

Ska du ordna glöggfest till advent så gör din egen sockerfria glögg och ladda med nyttiga tilltugg som mättar och gör gott!
Publicerad 15 november 2017 | Uppdaterad 1 december 2022

Sockerfri glögg


Du behöver:

  • 2 dl Fun Light Wild Berries
  • 5 dl Vatten
  • 1 påse glöggkrydda

Koka upp 2 dl av Fun Light och 5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt glöggkryddorna och låt sjuda en liten stund. Låt det sedan svalna och sila av. Glöggen är väldigt Pointsvänlig, men glöm inte att lägga till för mandel och russin om du väljer att ha detta till.


3 goda tilltugg

Recepten är beräknade för 6 personer.


Ädelostsnittar med pepparkakssmul 
Mosa samman 50 g ädelost med 100 g färskost med 3% fett. Dela en rallarhalva i 6 tårtbitar och fördela krämen på bröden. Smula över 3 pepparkakor och garnera med lite frysta lingon.

Tips!
Rosta bröd, exempelvis rallarhalva, först. De blir knapriga och smakar ännu mer!

Kalkonbaconlindade dadlar
Plocka ut kärnorna på 18 färska dadlar. Dela 6 kalkonbaconskivor i 3 bitar vardera. Linda en baconbit runt varje dadel. Fäst ev med tandpetare. Lägg dadlarna på ugnsfast fat. Tillaga i mitten av ugnen i 200° 12-14 minuter. Låt rinna av. Servera direkt eller avsvalnade. Strö gärna över lite finhackad grönkål som dekoration!


Kanelhummus i gurkstubbar
Smaksätt 1 dl hummus med ½ tsk kanel. Skär en gurka i 12 bitar, som stubbar. Gröp ur ett litet hål i varje och ställ på ett fat. Klicka i hummus och garnera med en valnötshalva i varje.