[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

ViktVäktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

5 sätt att agera på när ditt kök är fullt av godsaker

Så mycket att äta och inte tillräckligt med Points för att få allt att funka? Använd den här taktiken för att hålla dig på rätt spår.
Publicerad 20 januari 2021

Räck upp handen om din kundvagn har sett lite annorlunda ut på sistone. Du kanske har stresshandlat snacks som du vanligtvis inte ens skulle tänka tanken på att köpa. Eller så har du kanske tagit storpack av det som står till buds för att minimera antalet turer till affären. Nu är ditt skafferi och kylskåp fyllda med mat som du normalt inte äter och dessutom i stora mängder så du kanske undrar hur du kan få allt att fungera med din Pointsbudget.

Du är inte ensam! Men förändringen i ditt ätande behöver inte leda in dig på fel spår. Och nej, du behöver inte förlita dig på din viljestyrka för att undvika att äta för mycket och det ska du inte heller. Använd istället dessa vetenskapligt underbyggda strategier när du har ett kök fullt av mat.

  1. Ta reda på hur du får in snacksen i din budget. Påminnelse: På ViktVäktarna® är inget förbjudet, även de där glassarna som du köpte under din senaste handling. Nyckeln är att planera i förväg och planera in maten i din budget. Kommer du till exempel att avsätta en del av dina dagliga Points till glassen och sedan fokusera på NollPointsmat till måltiderna? Eller kommer du att luta dig mot din Veckobonus?
  2. Gör dina egna portioner. Har du fler chipspåsar än vanligt i ditt skafferi? Det är viktigt att avsiktligt kontrollera portionsstorlekarna. Forskningen visar att när vi serverar oss själva från större förpackningar med mat tenderar vi att ta för oss och äta mer. Så vad gör man? Zoe Griffiths, WW:s globala näringschef, föreslår att du gör dina egna snackspaket. Dela upp innehållet i den större påsen i individuella portioner. Ta det ett steg längre genom att märka påsarna med deras Pointsvärde.
  3. Välj var du äter. Sikta på att njuta av maten någonstans där du är mindre benägen att ta fler portioner än planerat. Du kan till exempel ta med dig snacksen till köksbordet eller skrivbordet.
  4. Bestäm när du ska äta. Tänk på när det är mest troligt att du njuter av maten och det är minst troligt att du äter för mycket. Det kan vara bäst att undvika att äta maten när du är väldigt hungrig eller när du tittar på TV och distraheras av programmet.
  5. Öva på att äta medvetet. Att sakta ner och ägna mer uppmärksamhet åt din måltid eller ditt mellanmål kan hjälpa dig att hålla dig till din budget. Några strategier som du kan prova:
  • Förvara din telefon och elektronik utom synhåll.
  • Ät din måltid med din icke-dominanta hand under de första minuterna.
  • Ät i takt med den som äter långsammast vid bordet.
  • Skär maten eftersom, istället för att skära allt på en gång.
  • Växla mellan att fokusera på samtalet och hur maten smakar.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.