Så blir du matlådesmart - och 5 härliga recept!

Dags att börja tänka på matlåda igen? Ladda för en sund höst med goda och nyttiga måltider. Vi tipsar också om en veckomeny som är lika god i matlådan, som dagen innan.
Publicerad 5 mars 2018 | Uppdaterad 31 augusti 2023

Matlåda är ett utmärkt verktyg under din hälsoresa, preppa med både frukost, mellis och lunch så du slipper gå hungrig under dagen.

Att längta efter sin matlåda är den bästa kryddan! Här kommer 5 tips på vägen:

1. Se till att ha gott om bra matlådor

Letar du också alltid efter rätt lock till matlådan? Köp på dig några stycken och gärna modellen med flera fack.


2. Gör storkok av din favoritsoppa

Soppor är helt suverän lunchmat. Gör storkok och frys in portionsvis i platta paket så tinar de under förmiddagen. Tom syltburk går alldeles utmärkt att använda som transport om det är rest från gårdagen du ska ta med!


3. Transportera matlådan smart och säkert

Det finns många praktiska små väskor ute i handeln lagom för en matlåda och ett par mellanmål. Välj gärna en isolerad som håller kylan. Den skyddar också mot stötar om du har en matlåda i glas.


4. Ha ett smart kit med tillbehör på jobbet

Lättvinägrett i flaska i kylen, salladskrydda och rostade frön i glasburk i skrivbordslådan. Mät upp 3 msk oliv- eller rapsolja, 3 msk vinäger och 3 msk vatten i en väl rengjord flaska. Krydda med lite salt, peppar och torkade örter. Skaka samman. Klart!


5. Vi äter med ögonen - även ur matlådan

Tänk på lunchen som en viktig måltid som du ska njuta och bli mätt av. Allt blir så mycket mer aptitiligt när det man äter ur är vackert och fräscht. En frukt blir mer lockande skuren i bitar i en färgglad burk eller matlåda i glas.