Äta ute - snabbmaten som håller budgeten!

Nyttig snabbmat - är det möjligt? Självklart! Bli medveten om de största fällorna och börja njuta av smartare snabbmat!
Publicerad 11 april 2018

1. Hamburgare

 

De flesta hamburgerkedjor erbjuder grövre bröd, så det är det självklara valet här. Dessutom kan du höra efter om de har lättmajonnäs, annars väljer du bort det och ost. Be om extra grönsaker och såklart morötter eller sallad istället för pommes. Kycklingburgare, om den inte är panerad, och de vegetariska alternativen är också ofta sunda alternativ.

 

2. Thaimat

 

Kan du välja ett bufféställe där du plockar maten själv så har du ett guldläge! Sikta in dig på wokade rätter med mycket grönsaker, fisk och kyckling. Riset eller nudlarna ska du bara ta ytterst lite av. Har du tur så finns det färsk frukt som melon eller ananas. Toppa med det och njut!

 

3. Pizza

 

Pizzan är dessvärre ett sorgebarn i det här kapitlet. Visste du att en pizza kan täcka energibehovet för ett helt dygn? Bäst gör du i att dela en pizza med 2 kollegor. Välj kyckling och alla grönsaker du kan få som topping Välj helst bort osten helt! Be om 1 dubbel portion vitkålssallad. Frossa i frukt resten av arbetsdagen!

 

4. Plocksallad från butiken

 

Ännu ett exempel på utmärkt snabbmat! Bottna din låda med fina, gröna blad. Fyll på med alla NollPoints-grönsaker du kan se och toppa med kyckling eller räkor. Undvik osten, men avsluta gärna med en sked frön som brukar finnas. Ringla sparsamt med vinägrett över din fräscha, snabba lunchsallad!

 

5. Sushi

 

Det första du ska be om är en skål med misosoppa. Närande och god ger den en basmättnad så att du sedan kan nöja dig med runt 7 bitar sushi. Håll i minnet att varje bit sushi ger drygt 1 SmartPoint, och här är det riset som är boven!