Bjud på frukostpicknick i det gröna!

Stig upp en solig sommarmorgon och packa ner frukosten i en korg. Cykla till en solig glänta och njut av sommarfrukost i det gröna! Får man fresta med hembakat bröd, krämig färskost och uppfriskande gurksmoothie?
Publicerad 19 juni 2017

Melon- & gurksmoothie

Mixa lika delar kall gurka och melon med en kvist färsk mynta och lite pressad apelsin. Häll upp i flaska och packa ner i korgen.

Over night oats

Blanda 1 dl havregryn och 1 ½ dl mjölk eller yoghurt per portion i portionsglas, exempelvis tomma syltburkar. Låt stå kallt över natten. Toppa med färska bär, nötter eller frön vid servering. Over night oats kan varieras i det oändliga!

Äggmackor

Kokt skivat ägg och krämig färskost med gräslök på grovt bröd, till exempel hembakad grov filmjölkslimpa, se recept nedan.

Krämig färskost med gräslök

Blanda 5 dl mild naturell yoghurt med 1 dl lätt crème fraiche. Låt rinna av i melittafilter i en bryggtratt över en kanna, gärna över natten i kylskåp. Tippa ner färskosten i en skål och smaksätt med ½ tsk salt och 1-2 msk skuren gräslök eller krasse.

Filmjölkslimpa

Blanda 4 dl filmjölk, 2 msk honung och 1 tsk salt i en bunke.

Blanda 3 dl rågsikt, 3 dl havregryn och 1 dl grahamsmjöl eller vetemjöl, 2 tsk bikarbonat och 1 tsk malda brödkryddor i en annan bunke.

Rör ner mjölblandningen i filbunken.

Vänd ner 3 dl blandade nötter och fröer, exempelvis hasselnötter, solrosfrön och linfrön.

Häll smeten i en avlång form med bakplåtspapper. Strö på lite havregryn eller mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.

Låt vila minst 4 timmar innan det skärs upp.

Kom ihåg kaffetermosen, filten och solhatten!