Få bort kärlekshandtagen

Vi är många som drömmer om den platta magen. Men det här är ingen quickfix och heller ingen ny mirakelmetod! Ät bättre, träna mer. Punkt. Och det tar mer än en vecka. Men - det går att få bort kärlekshandtagen!
Publicerad 29 juni 2017

Träna mer och ät bättre!

Vill du slippa kärlekshandtagen behöver du äta mindre och bättre samt röra på dig mer! Konditionsträning gör att du förbränner mer och styrketräningen bygger upp muskelmassan vilket gör att förbränningen ökar dygnet runt.

Enbart träning hjälper inte och det går heller inte att punktförbränna fett. Däremot så stabiliserar styrketräningen bålen och ryggen. Detta i sin tur har en positiv effekt på hållningen och även på ryggproblem. Så tänk på vad du får på köpet!

Ta också itu med eventuella stressproblem och hormonstörningar. Dessa kan mycket väl ligga bakom dina kärlekshandtag.

Aldrig mer kärlekshandtag!

Så ska du träna

  • Kombinera kondition och styrketräning!
  • Hitta ett kort men intensivt pass med bålövningar (core) som du vet att du kommer göra regelbundet
  • Vardagsmotion! Lista alla tänkbara aktiviteter i din vardag. Och sen - gör dem! Ta trapporna, ställ bilen och gå eller ta cykeln, gå en omväg, tvätta fönster, jobba i trädgården med mycket mera!

Så ska du äta

  • Fortsätt följa Viktväktarnas kostråd och låt dig inspireras av alla härliga recept!
  • Lägg upp lagom portioner. Använd mindre tallrik så ser det mer ut.
  • Vänta en stund innan du tar mer mat. Mättnaden brukar dröja runt 10 minuter.
  • Skriv upp allt nyttigt som du älskar att äta. Köp hem och njut! Jordgubbar, grönsaksstavar, fröknäcke, mager färskost, körsbärstomater, sparris, melon, kyckling, lax, räkor, mathavre, nötter, mango, rucola, bladspenat, avokado, belugalinser, rödbetor, broccoli, vitlök, basilika, citron…

Ja så ser min lista ut, och den kan bli ännu längre! Hur ser din ut?