Fem kvicka marinader

Grillsäsongen är i full gång och att grilla kan både vara nyttigt och lättlagat. Här får du tips på snabba och goda marinader!
Publicerad 28 november 2017
Chili & honung
Mängd: 
1 dl 
Delikat till fläskkött! Blanda 1 färsk, hackad röd chili, 2 msk honung, ¾ dl färskpressad lime och 2 tsk riven, färsk ingefära. 
Indisk kryddmix
Mängd:
 1 dl
Perfekt till lamm, oxkött och kyckling. Blanda 2 tsk mald kummin, 2 tsk mald koriander, 2 tsk mald fänkål, 2 tsk garam masala och 2 tsk mald chili i en lufttät behållare. 
Citron & wasabi
Mängd:
 ¾ dl
Prova den här marinaden till räkor, fisk eller kyckling. Blanda 2 msk färskpressad lime, 1 msk wasabi, 1 msk fisksås och 1 tsk sesamolja. 
Mintyoghurt
Mängd: 
2½ dl
Bra till att möra och smaksätta lamm, räkor och kyckling. Blanda 1 pressad vitlöksklyfta, 200 g lättyoghurt och ¾ dl färsk, hackad mynta. 
 
Risvinäger & soja
Mängd: 
1 dl
Superb att marinera tonfisk med. Blanda 2 msk risvinäger, 2 matskedar soja, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk finhackad, färsk bladpersilja och 2 msk klippt, färsk dill. 

 

Marinera innan grillning så får du fina smaker. Självklart kan du även marinera grönsaker för extra hetta!