Goda tropiska frukter att njuta av i vinter!

Nu dignar butikerna av goda tropiska frukter som dessutom är sprängfyllda med vitaminer. Skär i plockbitar, mumsa och njut! NollPointsmat - såklart!
Publicerad 15 januari 2018

​Sharonfrukt - är en vidareutveckling av frukten persimon som indianerna i Amerika odlade för 500 år sedan. Fantastiskt god frukt med fyllig och lagom söt smak. Rik på C-vitamin och järn, men också betakaroten som omvandlas till vitamin A i kroppen. Passar fint i mat, framför allt i sallad, salsa, eller skivad på en rågsmörgås med mager lagrad ost - godare än marmelad!


Mango - En av de mest populära frukterna och numera klassiker i smoothies och fruktsallader. Även som ingrediens i maträtter, inte minst i fisk- och räktacos eller i kycklingsallad. Kan lindra i förkylningstider med sin höga c-vitaminhalt, men också enormt rik på betakaroten och fibrer.


Papaya - Ge papayan en chans om du inte gjort det än! Mild och fin smak med len konsistens som passar i såväl fruktsallad som matiga sallader. Mums till frukost med några saltflingor och pressad citron på. Också den välfylld med C-vitamin och fibrer, men även vitamin A, K och magnesium.


Granatäpple - En liten antioxidant-bomb! God och vacker i salladen och frukostskålen och i många andra maträtter. Se till att äta den innan den är övermogen bara. Ett tips för att få ut kärnorna lättare är att rulla den med ett lätt tryck mot bänken så de lossnar. Håll dig över ett fat i diskhon när du plockar ur kärnorna så slipper du stänk.


Kiwi - Fantastisk källa till c-vitamin, men även kalium som är bra för ett balanserat blodtryck. Inte minst är det en vacker frukt som passar till såväl frukost som lunchrätter, mellanmål som smoothies eller bara som den är. Väljer du ekologisk kiwi kan du med fördel äta även det fiberrika skalet som dessutom är fullt med antioxidanter.