Godare påskgodis med gott samvete!

Utmaningarnas utmaning står för dörren. Inte ens julen överträffar godisfrekvensen runt omkring oss under påskveckan. Här behövs en tydlig strategi och det är hög tid att tänka på den nu!
Publicerad 5 april 2017

Gör en plan redan veckan innan påsk. Gå igenom kalendern för att se vilka tillfällen som du kommer exponeras för godis extra mycket. Använd din veckobonus på ett förnuftigt sätt.

Överväg noga om det är lyxiga laxpajen, svärmors omelett med gräddstuvad sparris eller chokladpåskhare i färgglatt folie som ska få knapra på din budget. Är du bara förberedd så slipper du den gnagande oron och då får du njuta med gott samvete.

Vill du njuta av godis - och det är klart du ska - så satsa smart:

  • Mörk choklad med minst 70%. Dels är den inte lika söt och dels är den ofta så kraftig i smaken att två bitar räcker länge.
  • Nötfyllda dadelägg: Kärna ur färska dadlar och lägg i en valfri nöt i varje. Rulla dem i smält mörk choklad och lägg dem på smörpapper att stelna.
  • Egen mandelmassa med mindre socker. Mixa 200 g sötmandel 4 msk strösocker i en matberedare. Det tar minst ett par minuter innan en massa bildas. Tillsätt ev ett par matskedar vatten för att få ihop massan. Håller ett par veckor i kylen.
  • Sesamägg. Göm ett par färska hallon i en bit utkavlad hemgjord mandelmassa. Forma till ägg och rulla i smält mörk choklad. Strö på rostade sesamfrön och låt stelna. Förvara svalt. Konsumeras inom ett par dagar.

God och glad påsk!