Klackarna i taket - men med fötterna kvar på jorden

Årets höjdpunkt är här - en utekväll med kompisgänget! En välbehövd paus från vardagsbestyr och planering.
Publicerad 28 november 2016

Kramar, skratt och glada tillrop avlöser varandra när ni träffas. Redan där är det lätt att glömma tid och rum. Men har du bara en plan i bakhuvudet att rätta dig efter så är det lätt att njuta av umgänget på krogen utan att trilla ner i diket med alltför onyttig mat och för mycket alkohol.

För det är ingen nyhet. I restaurangmat gömmer sig mycket fett och socker. Här kommer några enkla kom-i-håg för att inte spräcka din Points-budget redan vid fördrinken.

  1. Planera dina Points redan kvällen innan. Om du håller igen under dagen kan du naturligtvis kosta på dig mer på kvällen.
  2. Gå in på restaurangens hemsida och studera menyn. Då kan du redan där bli medveten om vilka val och bortval som blir aktuella.
  3. Kom ihåg att räkna med alkoholen i din plan. Har du plats för två glas vin så ska du med gott samvete kunna njuta av det också!
  4. Oavsett om ni går på asiatisk, italiensk eller svensk husmanskostrestaurang så tänk på att de största Points-slukarna är potatis, bröd, ris, pasta och gräddiga såser. Allt detta kan du be att få utbytt mot en stor fräsch grönsallad istället. Och be om lite sås vid sidan om!
  5. Var inte rädd för att fråga hur rätterna är tillagade! Be om kokta eller förvällda grönsaker istället för stekta i olja.
  6. Avsluta gärna kvällen med en svängom på dansgolvet. Då kan du garanterat njuta av sovmorgonen dagen efter!