Kladdigt kladdigt, men härligt härligt...

Just när vi låtit oss utmanas av Kanelbullens dag är det dags för - just det - Kladdkakans dag!
Publicerad 4 november 2016

Alla dessa “dagar” som plötsligt ska firas och som dessutom sätter hela din veckobonus på spel.

Kladdkaka. Smaka på ordet! En kladdig kaka med smak av choklad. Hur kan det inte vattnas i munnen vid blotta tanken?! Dessutom, det fullkomligt flödar av recept och förföriska bilder på denna storfavorit, vart vi än kommer. Inte lätt att värja sig när vi försöker ändra livsstil till det bättre!

Men vänta lite, det var väl inte meningen att vi skulle sluta njuta av livets goda? Självklart inte. Den gamla devisen “man kan äta allt - men inte alltid” måste gälla även i ditt nya liv som ViktVäktare.

Kom ihåg att du alltid har ett val. Här kommer tre alternativ.

Ett kan vara att avstå helt. Kanske för att du rätt och slätt inte älskar kladdkaka så mycket som alla andra tycks göra. Gott nog. Då har du din veckobonus kvar och kan spendera den på något du längtar efter mer.

Ett annat är att baka en kladdkaka med kesella eller kvarg istället för smör. Det blir en kladdig kaka och nog så god som originalet men inte i närheten så fet. Ett enkelt recept på smal kladdkaka hittar du här.

Ett tredje är att gå “all in” och med gott samvete njuta av fröjden, med en rejäl klick vispad grädde dessutom! Att det kostar en stor del av din veckobonus är ju din ensak. Ditt val.

Visste du förresten att 4 april är Morotens dag? Men det bryr vi oss inte om just nu.