Njut av smarta sommardrycker!

Alkohol är en av de stora fallgroparna under sommaren. Här ger vi dig tipsen på hur du ska klara det!
Publicerad 26 juni 2017

Alkoholen är en av de stora fallgroparna under sommaren. Det är lätt hänt att ett svalkande glas vitt åker fram till sommarlunchen. Och så inbjudande det är med en färgglad och läskande drink innan maten, trots att den innehåller såväl socker som alkohol.

Se till att välja sunda alternativ till bag-in-box och alkoholhaltiga drinkar om du vill hålla vikten i sommar. Alkoholfritt har dessutom blivit riktigt trendigt! Här bjuder vi på somriga drinkrecept och dryckestips för alla tillfällen.

Tropical smoothie drink

Mixa en fryst banan med 2 dl Alpro kokosnötdryck* eller mandelmjölk* och 2 färskpressade apelsiner. Du kan också ta 1 dl apelsinjuice med fruktkött. Häll upp i 4 cocktailglas e d och pynta med en apelsinskiva eller en jordgubbe på kanten.

Somrig melonslush

400 g fruktkött av väl kyld vattenmelon, ca 5 dl skuren i kuber, 1,5 dl fruktsoda light (Sprite e d), rivet skal och saft av ½ lime. Häll upp i 2 cocktailglas och pynta med en melonskiva.

RabarBeer

Mixa en kvist färsk rosmarin med 1,5 cl sockerlag och 1,5 cl färskpressad citron. Blanda med 4 cl rabarbersaft och 1 flaska alkoholfri öl, t ex Carlsberg non-alcoholic. Häll upp i drinkglas.

Från Systembolaget

Har du inte provat bärmust till maten än så är det dags! Ett fullgott alternativ till rödvin menar dryckesexperterna på Systembolaget. Saxhyttegubbens Blåbär är en blåbärsdryck med örtig karaktär som passar ypperligt till ljust kött.

Vill du servera något bubbligt så varför inte prova GodDryck No1. Ekologisk, mousserande och alkoholfri dryck som passar som apértif, till sallader, fisk och skaldjur.

Spana in fler tips på goda drinkar att blanda i sommar.