Så gör du hälsosammare tacos

Fira fredag med gott samvete! Dina fredagstacos behöver inte bli någon Points-slukare. Med dessa kom-i-håg-punkter kan du njuta lika mycket av fredagsfavoriten som vanligt!
Publicerad 31 oktober 2017

Hälsosamma tacos är gröna tacos!

Det finns många enkla knep för att få in mer grönt i dina tacos.

En burk konserverade svarta bönor i färsen drygar ut mängden och sparar dessutom både på Points och på miljön.

En stor krispig sallad med färska grönsaker, örter och en matsked olivolja kan med fördel ersätta chipsen och en del av osten vi vanligtvis mumsar i oss till tacos. 

Gör egen salsa och guacamole/avokadokräm. Recept hittar du här på hemsidan!

Nyttigare bröd till tacos!

Välj fullkornstortilla för en mer hälsosam tacomiddag. Eller varför inte prova att lägga fyllningen i ett skålformat isbergssalladsblad?

Välj magert kött!

Använd kyckling- eller kalkonfärs för att få nyttigare tacos. I frysdisken hittar du färdiglagad, tacokryddad kyckling från guldfågeln.

Även fish tacos är en riktigt nyttig delikatess! Servera med fräsch mangosalsa med lite chili, avokado och tomat. Räkor på toppen av tacosen passar bra när det är extra festliga tillfällen!

Krämigt men smart!

Istället för crème fraiche, använd minifraiche eller kesella till dina tacos. Även guacamole och röror av mixade bönor kan ersätta den feta crème fraichen.

Fettsnål ost med smak!

Riv en god mager, lagrad ost till dina tacos. Det finns magra varianter som är minst lika smakrika som de vanliga ostarna.

Tacokrydda med 0 Points

Blanda 1 msk paprikapulver, ½ msk spiskummin, ½ msk oregano, 1 tsk kakao, ½ tsk lökpulver, ½ tsk chilipulver, ½ tsk salt och en knivsudd cayennepeppar. Lagom till en tacomiddag för 4. Betydligt mer hälsosam än den köpta!