Smarta och lätta decemberluncher

Lunchrasten är många gånger den enda tid som finns att göra julärenden. Men se upp så att du inte går i snabbmatsfällan ute på stan! Här bjuder vi på några enkla knep.
Publicerad 12 december 2016

Som ViktVäktare har vi redan från början insett nyttan av framförhållning och god måltidsplanering. Och december månad är inget undantag.

Organisera! Se till att ha gott om fräscha matlådor med passande lock hemma.

Planera!

Finns det råvaror hemma att enkelt fylla lådorna med? Köp hem och förbered! Kokta ägg, makrill i tomatsås, färdigsköljd sallad, rostade grönsaker, kokta bönor eller linser är exempel på mat som enkelt kan portioneras i lådor och tas med till jobbet.

Krångla inte till det!

Laga lite extra av all mat du ändå lagar till middag. Lägg undan ett par portioner i lunchlådor. Ta med båda lådorna till kylen på jobbet och ät samma mat två dagar i rad. Vad spelar det för roll någon enstaka gång? Det frigör ju tid att lägga på julbestyren!

Smart att alltid ha på jobbet!

  • En flaska färdigblandad vinägrett att smaksätta din sallad med. Blanda 1 del olivolja, 1 del, vinäger och 1 del vatten. Smaka av med salt, peppar och ev lite senap. 1 tsk av denna ger 1 SmartPoint.
  • En burk blandade, rostade frön. Lika delar solros, pumpa och sesam blir en fin blandning att piffa upp den medhavda gårdagsresten eller salladen med.
  • En burk gulasch- eller vegetarisk ärtsoppa. Blir klar på minuten, värmer gott och mättar fint. En sådan förpackning räcker oftast till två luncher dessutom.