Cxworx – effektiv träning oavsett nivå

Publicerad 28 november 2017

Olika typer av coreträning har funnits på träningsmarknaden de senaste 10 åren. Nu har passet Cxworx utvecklat coreträningen genom att involvera hela kroppen. Något som gör det ännu mer effektivt.

Läs mer om den effektiva träningsformen här.

Magen får tåla mycket. Stress till exempel som kan ge både magont och fettdepåer. Detta samtidigt som hela samhället skriker efter deffade magrutor av estetiska skäl och en samlad forskarkår är enig om att bukfetma är livsfarligt. Då är det lätt att vilja kunna punktförbränna på denna så viktiga del av kroppen. Tyvärr är det en fysisk omöjlighet men tanken är helt rätt, att träna kroppens mittpunkt har många hälsomässiga fördelar. Den som vill göra det kan prova Cxworx, ett intensivt träningspass med fokus på mage och rygg.

Upplägget är enkelt, en klass är 30 minuter och varvar välkända övningar så som plankan, bencykel och situps med helkroppsrörelser. Det nya är att istället för att isolera muskelgrupper kombineras rygg- och magövningar med dynamisk träning som görs med gummiband och viktplatta. Genom att kroppens stora muskelgrupper syresätts blir träningen supereffektiv. Det gör också att passet kan köras på alla nivåer. Den som just har börjat träna kan ha lätt motstånd och modifiera rörelserna tills fysiken förbättras. Den som är vältränad lägger på mycket motstånd och kör övningarna maximalt.

Den korta tiden gör att passet passar bra att kombinera med exempelvis kondition- och styrketräning. Den som vill ha ett heltäckande träningsresultat lägger också till balans och smidighet. Men Cxworx är en effektivt i sig och regelbunden träning ger snabbt synliga resultat. Vilket är en av anledningarna till att Cxworx har blivit en populär träningsform som körs på över 370 anläggningar i Norden.

Den som vill träna sig till en plattare mage behöver tänka på två saker – att bränna energi som minskar fett och att träna musklerna i magen så blir det lättare för dem att synas och göra sitt jobb med att stärka kroppen. Sedan gäller det även att äta rätt. Glöm inte att ta hand om din mage både på in- och utsidan.