5 smarta och heta tips för grillen

Grillandets förlovade tid är här. Njut av allt det goda utan att dina Points går upp i rök. Här bjuder vi på inspirerande tips för sommarens sköna kvällar!
Publicerad 5 maj 2017

Skippa oljan!

Krydda såväl kött som fisk och grönsaker med torra kryddor. Oljan gör att maten lättare tar eld, och ger fler Points inte minst. Pensla hellre lite lätt efter grillning.

Grilla i foliepaket!

Lägg en bit färsk fisk på ett folieark. Salta och peppra lätt. Finriv över lite citronskal, strö över en näve skuren salladslök och en drös med färskhackad dill eller persilja. Ringla över några droppar olivolja och förslut. Grilla tills fisken är klar, ca 10 min.

Satsa på helgrillat!

Grilla en stor köttbit och skär upp i portionsskivor vid servering. Ger ett betydligt magrare resultat. Kalkonbröstfilé är ett utmärkt val. Gnid in filén med örter, chililflingor, salt, peppar, kanske lite hackad vitlök. Sätt in en stektermometer och grilla tills innertemperaturen når 65 grader. Låt vila under ett folie till 70 grader innan servering.

Smarta burgare & korvar!

Välj kycklingfärs till burgarna så sparar du ännu fler Points. Ta även en djupdykning i butikens korvdisk. Där kan du hitta finfina korvar med hög kötthalt men även vissa sorter med lägre fetthalt.

Efterrätt på grillen!

En delikatess! Skär till exempel päron i klyftor och lägg på folieark. Strö på lite råsocker och kanel. Förslut och grilla på medelvarm glöd 10-15 min. Gott med en klick kesella och hackade hasselnötter.